Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γκεμπελική στοχοποίηση του Ιωάννη Κωτούλα


ββ
Ο εκπαιδευτικός, ιστορικός και συγγραφέας Ιωάννης Κωτούλας.
Τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή και ο ιστότοπος left.gr, δημοσίευσαν σήμερα άρθρο με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια», όπου παρουσιάζουν τον Ιωάννη Κωτούλα, ιστορικό (M.Phil., Δρ.Φ.) και σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, ναζιστή και νοσταλγό του Χίτλερ. Το άρθρο παραπέμπει στο βιβλίο του «Η Άνοδος του Γ’ Ράιχ», ιστορική μονογραφία για την άνοδο του εθνικοσοσιαλισμού (έκδοση του περιοδικού Στρατιωτική Ιστορία με πηγές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα ελληνικά), απ’ όπου αντλείται απόσπασμα το οποίο, κατά τον άτσαλο εντολοδόχο συντάκτη του άρθρου, φανερώνει συμπάθεια του συγγραφέα στο ναζιστικό καθεστώς. 

Μέσα στις πολλές γκάφες και διαστρεβλώσεις του άρθρου, αποδίδεται κείμενο «συμπάθειας στον ναζισμό» στον Ιω. Κωτούλα (σ. 143-144), το οποίο όμως… αποτελεί παραπομπή (υπ’ αριθμ. 65) σε άλλον συγγραφέα, συγκεκριμένα στο έργο του διακεκριμένου αντιστασιακού στοχαστή Jacques Ellul “Autopsie de la révolution”(Autopsy of Revolution)!
Το συκοφαντικό άρθρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου σύμβουλου για την ιθαγένεια. Σημειώνεται πως ο Ιωάννης Κωτούλας είναι ο συγγραφέας του εξαιρετικού (και μοναδικού στην Ελληνική βιβλιογραφία) πονήματος «Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.
Η προπαγάνδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...