Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ρωσικό Ναυτικό: 36 νέα πολεμικά πλοία εντός του 2013!


Mία πραγματική ναυπηγική κοσμογονία μέσω της οποίας θα αναγεννηθεί το ρωσικό Ναυτικό βίωσε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έγινε ο πρώτος Α/ΓΕΝ που επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Έκθεσης (International Maritime Defence Show - IMDS 2013).
 
Όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά την διάρκεια της έκθεσης, με συνολικά 36 (!) νέα πολεμικά πλοία  θα εξοπλιστεί μέχρι το τελος του τρέχοντος έτους το Ναυτικό της Ρωσίας, διπλασιάζοντας τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.
 
Ο ίδιος αντιναύαρχος του ρωσικού στόλου,  Αλεξάντερ Φεντοτένκοφ, δήλωσε πως  «μόνον για το τρέχον έτος, 36 πολεμικά πλοία, μαχητικά και βοηθητικά σκάφη θα  προστεθούν στον ρωσικό στόλο» τονίζοντας   χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ».
 
Τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2008 έως το 2012, ο ρωσικός στόλος είχε εξοπλιστεί με 15 πολεμικά πλοία.
 
Από το 1990 μέχρι το 2008 είχαν προστεθεί μόλιες τέσσερα πλοία στο Στόλο του οποίου οι επιχειρησιακές δυνατότητες σήμερα κυμαίνονται περίπου στο 10% αυτών που είχε επί Σοβιετικής Ένωσης σε ότι αφορά τα συμβατικά σκάφη, πλην του αεροπλανοφόρου και στο 30% σε ότι αφορά τα παντός είδους υποβρύχια.
 
Πέρα από τα πλοία θα ενισχυθεί και με νέα μαχητικά αεροσκάφη και σκάφη κρούσης σε βάσεις της ξηράς.
 
Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ έγινε δεκτός με τιμές Αρχηγού κράτους από την ρωσική πολιτική και στραιωτική ηγεσία και ενημερώθηκε λεπτομερώς για το ναυπηγικό πρόγραμμα της χώρας που περιλαμβάνει πλοία stealth, νεα πυρηνικά υποβρύχια, ένα νέο πυρηνικό αερπλανοφόρο κλπ,.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο μεταξύ άλλων, συνάντησε και συνομίλησε με τον Denis Manturov, υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Αρχηγό του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχο Viktor Chirkov, τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κλπ
 
Παράλληλα, παρακολούθησε επίδειξη ναυτικών βολών στο Πεδίο Βολής «Rzhevka», ενώ επισκέφθηκε πολεμικά πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.    
 
Στις συνομιλίες με την ρωσική πλευρά κυριάρχησε το θέμα της υποστήριξης των ZUBR (μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επαναφοράς σε υπηρεσία και του τρίτου υπερπολύτιμου ZUBR)...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...