Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Νεκρός αλβανός δραπέτης από πυρά της ΕΚΑΜ

ββ
Οι άνδρες της επίλεκτης ΕΚΑΜ έφεραν εις πέρας ακόμα μία δύσκολη επιχείρηση.
Νεκρός από πυρά ανδρών της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Κατασταλτικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) έπεσε τα ξημερώματα ο Αλβανός δολοφόνος και δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Marian Kola ενώ διέφυγε, πιθανότατα τραυματισμένος, ο Ilir Kupa. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί εντοπίστηκαν να κινούνται πεζή τα ξημερώματα έξω από το χωριό Βροσίνα Ιωαννίνων, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, στο σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους πριν από 15 ημέρες. Άνδρες της ΕΚΑΜ τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών.

 Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μarian Kola, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στη κνήμη 26χρονος άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», όπου υποβλήθη σε επέμβαση. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ilir Kupa. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό αλβανό δραπέτη, πέραν από το πολεμικό τυφέκιο AK-47 Κalashnikov με διπλό γεμιστήρα, βρέθηκαν ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες, μία χειροβομβίδα αλλά και μαγειρεμένα φαγητά, γεγονός που σε συνδυασμό με την εμφάνισή του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι αλβανού της περιοχής.
"Bρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε" είχε γράψει ο Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα σε τοίχο με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε δολοφονήσει με την συμμορία του τον Οκτώβριο του 1995 στη Μελίκη Ημαθίας.
Δημοσίευμα του 1995 για την εγκληματική δράση του 18χρονου -τότε- αλβανού λαθρομετανάστη Marian Kola.
Η εγκληματική δράση του αλβανού ληστοσυμμορίτη Marian Kola
Ο Marian Kola απασχόλησε για πρώτη φορά τις αστυνομικές αρχές τη δεκαετία του ΄90 όταν εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως ο αλβανός λαθρομετανάστης δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του καθώς είχε δολοφονήσει δύο συγχωριανούς του λόγω οικογενειακών διαφορών και βρισκόταν στο στόχαστρο βεντέτας («Κανούν»). Eκτοτε:
  • Συνελήφθη στις 11 Νοεμβρίου 1995 από άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές. Το όνομά του ενεπλάκη στη στυγερή δολοφονία του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου από τη Μελίκη Ημαθίας.
  • Συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου 2007 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για 37 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και στα ΕΛ.ΤΑ.
  • Δραπέτευσε στις 23 Νοεμβρίου 2009 μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας, στο οποίο είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών. Κατά την απόδρασή του αφόπλισε αστυνομικούς.
  • Συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ύστερα από την ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής, με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες. Ένα μήνα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόρινθο, η ληστοσυμμορία του Kola πυροβόλησε τόσες φορές εναντίον περιπολικού με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες.
  • Απέδρασε στις 22 Μαρτίου 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων μαζί με 10 ακόμη αλβανούς βαρυποινίτες συγκρατούμενους του, τραυματίζοντας δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
  • Κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό του δολοφόνησε την 25χρονηΚατερίνα Ζώγαλη στις 29 Μαρτίου στα Ίσθμια Κορινθίας και το 36χρονο Υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλου στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο Βοιωτίας.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...