Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νεκροί δύο Αλβανοί κακοποιοί από πυρά της ΕΚΑΜ

Οι άνδρες της επίλεκτης ΕΚΑΜ
Οι άνδρες της επίλεκτης ΕΚΑΜ επιβεβαίωσαν το υψηλό επιχειρησιακό τους επίπεδο.
Tα πρώτα θετικά αποτελέσματα της γιγαντιαίας επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των οκτώ καταζητούμενων Αλβανών που δραπέτευσαν από τις Φυλακές Τρικάλων στις 22 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντόπισαν χθες δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Άνδρες της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Κατασταλτικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών.

 Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός από πλευράς των ανδρών της επίλεκτης ΕΚΑΜ. Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για τον αλβανό δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων Edison Lika και τον θείο του, Flamur ή Kujtim Lika, ο οποίος είναι δραπέτης από τις 25/03/2006 της Φυλακής Λάρισας και θεωρείται ως ο εγκέφαλος της καταδρομικής ενέργειας για την απόδραση των 11 Αλβανών κακοποιών από τις Φυλακές Τρικάλων τον περασμένο Μάρτιο. Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με έξι συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια (Τοkarev και Glock) και μία χειροβομβίδα.
Οι καταζητούμενοι Αλβανοί κακοποιοί που βαρύνονται, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη στις 29 Μαρτίου στα Ίσθμια Κορινθίας και του 36χρονου Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο Βοιωτίας, και διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης είναι οι:
  • Μarian Kola
  • Ermal Lita
  • Admir Murati
  • Flaulant Luli
  • Ιlir Kupa
  • Klement Cala
  • Fatos Sulaj
νν
Μαζί με τον Edison Lika εξουδετερώθηκε και ο διαβόητος Flamur ή Kujtim Lika, εγκέφαλος της οργανωμένης απόδρασης των αλβανών κακοποιών.
Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνεται ότι στην επιχείρηση συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με δύο Ομάδες Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή ανώ των 1.000 ατόμων από όλες τις υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
Ελικόπτερο CH-47SD Chinook της Αεροπορίας Στρατού μεταφέρει ΑΘΙΚΤΟ το UAV Sperwer! Εμφανείς οι τρεις ειδικοί αερόσακοι απόσβεσης κραδασμών που αναπτύσσονται κατά τη διαδικασία προσεδάφισης μαζί με το αλεξίπτωτο (ο δε ηλεκτρονικός εξοπλισμός ανασύρεται στο εσωτερικό του).
Ελικόπτερο CH-47SD Chinook της Αεροπορίας Στρατού μεταφέρει το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφους τύπου Sperwer του 472 Τάγματος Επιτήρησης Πληροφορικής που πραγματοποίησε ελεγχόμενη προσγείωση στις 27 Ιουνίου στην περιοχή Αγία Ευθυμία της Φωκίδας, συνδράμοντας στην αστυνομική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...