Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αυτοκτονία χειριστή του τουρκικού ακροβατικού σμήνους

Σμηναγού Kemal Hidirοğluβ
Ο Σμηναγός Kemal Hidirοğlu αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο.
Ερωτηματικά προκαλεί η αυτοκτονία του Σμηναγού Kemal Hidirοğlu της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (Hava Eğitim Komutanlığı) στη Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, o Σμηναγός έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο στο κεφάλι του και βρέθηκε χθες το απόγευμα μέσα σε λίμνη αίματος από οπλίτη της Μονάδας.

 Ο Σμηναγός Kemal Hidirοğlu είχε στο ενεργητικό του πάνω από 1.400 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη F-4 και F-5. Αποφοίτησε το 1999 από την Αεροπορική Ακαδημία Πολέμου (Hava Harp Okulu), υπηρέτησε στην 134 Μοίρα (ακροβατικό σμήνος Turk Yildizlari) στο Ικόνιο μεταξύ 2005-2011 και αργότερα μετατέθηκε ως εκπαιδευτής στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στη Σμύρνη. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η αυτοκτονία του συνδέεται με τις πρόσφατες διώξεις κατά στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...