Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΟΣ



Για χάριν της σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας  μας που είναι αναγκαίο να μάθουν και οι νεότεροι που παρακολουθούν τα γεγονότα με τους πολιτικούς μας, οφείλω κι’ εγώ με τη σειρά μου να φωτίσω τη Δεκαετία που μας πέρασε και έγινε φάρος να φωτίζει το μέλλον της Πατρίδας μας για χάριν του Πατριωτισμού του λαού μας, στη προσπάθεια κάποιων πολιτικάντηδων να ξεπουλήσουν τη Νήσο των Αγίων το 2004, δια μέσου του προδοτικού και καταστροφικού σχεδίου Ανάν. 

Με τις συμφωνίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του ψευδοπρωθυπουργού των κατεχομένων Ραούφ Ντενκτάς και με προτροπή και χρηματοδότηση της Αμερικής και της Αγγλίας υπέρ των συμφερόντων της τουρκίας και εις βάρος μας, ανεδύθη στη επιφάνεια το προδοτικό σχέδιο Ανάν.

Πρωταγωνιστές τότε και σήμερα οι ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ και κάποιες προσωπικότητες, με χρηματοδότηση από τα ταμεία της  UNDP, USAID (Ιδε εφημερίδα Κερυνειώτικη Ηχώ) αριθμός τεύχους 126  και ημερομηνία έκδοσης 14 Σεπτεμβρίου 2015 προώθησαν  επί διακυβερνήσεως του Αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου ο οποίος απέτρεψε να καταργηθεί η Διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία μας. Τα λόγια του από το διάγγελμα λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα θα παραμείνουν στη Ιστορία. Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο  και ΔΕΝ θα παραδώσω κοινότητα.

Αξίζει να το αναφέρω, τότε αμέσως με την απόρριψη του δημοψηφίσματος,  διασπάστηκε από  διαφωνήσαντες πολιτικούς, μέλη, στελέχη, και φίλους του ΔΗΣΥ και ιδρύθηκε το κίνημα Για την Ευρώπη. Πρωτεργάτες του Κινήματος ήσαν ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος,  Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Γιαννάκης Μάτσης κ.α και μετά ο κ. Δημήτρης Συλλούρης.  Αξίζει να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο εκείνη τη περίοδο το Κίνημα έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές του 2005 και εκτός των άλλων υποψηφίων και ο Αγωνιστής με μεγάλη δράση στη ΕΟΚΑ του Αγώνα 55’59 Γιαννάκης Μάτσης, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με ποσοστό του Κινήματος που έλαβε της τάξης του 11%. Αξίζει να το αναφέρω ότι ο κ. Γιαννάκης Μάτσης ως ευρωβουλευτής πλέον, ουδέποτε εμφανίστηκε στο εν λόγω Κίνημα του οποίου υπήρξε ιδρυτής, αλλά αντίθετα παρουσιαζόταν σε τακτικές συγκεντρώσεις του ΔΗ.ΣΥ και θυμούμαι πολύ καλά τα λόγια του κ. Αναστασιάδη προέδρου τότε του ΔΗ.ΣΥ που σε δηλώσεις του έλεγε τα εξής χαριτολογώντας: Ο Γιαννάκης Μάτσης ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ χωρίς ποτέ ο ίδιος να τον διαψεύσει.

Σε λίγο χρονικό διάστημα το Κίνημα για την Ευρώπη και το κόμμα του κ. Κουτσού << ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ>> δύο κόμματα της Δεξιάς, ενοποιήθηκαν και ίδρυσαν το  <<Ευρωπαϊκό κόμμα>> με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Συλούρη, που πήραν στις τότε βουλευτικές εκλογές 4.5%. Ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου αφού έμεινε εκτός της προεδρικής καρέκλας του κόμματος εγκατέλειψε το κίνημα και... επέστρεψε πίσω στο ΔΗ.ΣΥ και ζήτησε Αφεσιν Αμαρτιών για την εγκατάλειψη του ως διαφωνούντος του σχεδίου Ανάν.  Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μετανοήσαντες για τη φυγή τους και αυτοί, επανήλθαν στο προηγούμενο μαντρί, στήριξαν και εξέλεξαν τον κ. Αναστασιάδη ΠτΔ  με το αζημίωτο φυσικά, καταλαμβάνοντας τη θέση του βοηθού εισαγγελέα για δυόμισι χρόνια ο κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου.  Μιά κουβέντα των προγόνων μας που παραμένει μέχρι σήμερα, έγλειψαν εκεί που έφτυσαν. Το χρήμα πολλοί μίσησαν την Δόξα ουδείς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σήμερα το ευρωπαϊκό κόμμα το ποσοστό του κυμαίνεται περίπου της τάξης... του 1.5% νοουμένου ότι ο κ. Κουτσού προσχώρησε στο νέο  κίνημα Συμμαχία Πολιτών του κ. Λιλήκα.      

 Σήμερα κτυπούν καμπάνες λυπητερές με την άφιξη του σχεδίου της Δ.Δ.Ο
με συνεταιρικό κράτος στον Νότο, χειρότερο από το σχέδιο Ανάν, πάλιν από το ΔΗΣΑΚΕΛ  τις ίδιες προσωπικότητες και των πολιτικών που διαφώνησαν το 2004.
Ως κατάληξη, μια μικρή απάντηση θα δώσω σε όσους στηρίζουν τον κ. Αναστασιάδη και στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Η Κύπρος μας είναι Ελληνικότατη και απόδειξη   αυτού είναι διάσπαρτη με τις Εκκλησιές μας και τα αρχαία μας μνημεία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τουρκέψει τη Κύπρο μας, όσα εκατομμύρια κι’αν ξοδέψουν, όσους κόπους κι’αν κάνουν. Εχουσι γνώσιν οι φύλακες,


Άριστος Κακουλής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...