Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Από το ‘‘Μολών Λαβέ’’ των  Θερμοπυλών, στο‘‘ Ελευθερία ή Θάνατος’’ του 1821, και  από το ‘‘ΟΧΙ’’ του Μεταξά στη Μεταλαβιά της  ‘‘Λευτεριάς’’  του  Αγίου δισκοπότηρου του Μαχαιρά και του ολοκαυτώματος του φοίνικα, που  Αναγεννάται  μέσα από τις στάκτες  του,  στη Αναγέννηση  του Λαού και του Έθνους  μας, στηριγμένοι στις Αρχές και τις Αξίες, που μεταλαμπάδευσαν οι  Πρόγονοι μας,  με τις  επιταγές αλλά και τις θυσίες τους, τους Αγώνες αλλά και με το Αθάνατο τους Πνεύμα.

Άλλη μιά επέτειος,  Τετάρτη 21η Οκτωβρίου του 1931 επέτειος των Οκτωβριανών.  Ογδόντα τέσσερα  ολόκληρα χρόνια  συμπληρώνονται φέτος,  εξέγερση μιας χούφτας Ελληνοκυπρίων με λάβαρο τους τις Γαλανόλευκες, φλογεροί  Αγωνιστές, ξεκίνησαν από τη Φανερωμένη με  πρωτοπόρο τον  Αρχιμανδρίτη  Διονύσιο  Κυκκώτη, σαν νέος  Παπαφλέσσας, ανεμίζοντας την Γαλανόλευκη,  ανάμεσα τους, ο παρασημοφορημένος    εθελοντής  και  πολεμιστής  των  Βαλκανίων  και σημαιοφόρος ο Σάββας Τενίσης,  κατευθύνθηκαν  στο Κυβερνείο του Αγγλου δυνάστη Σερ Ρόναλντ  Στορς, αφαίρεσαν την Σημαία του κατακτητή και ανύψωσαν την Ελληνική.  Αυτή είναι η Μεγαλοψυχία του Ελληνα όταν του καταπατούν τη Γη του και τα όνειρα του.  

 Η 28η Οκτωβρίου 1940 άνοιξε μια νέα Λαμπρή σελίδα της Ιστορίας του Ελληνισμού
για νέες ΔΟΞΕΣ για ακόμα ένα βροντερό ΟΧΙ στο ξένο εισβολέα.
Τα  Ελληνικά στρατεύματα αντιμετώπισαν ολόκληρη τη στρατιά  και την  αεροπορία του  Μουσολίνι  που  πίστευε ότι, θα νικήσει  εύκολα  τον  Ελληνικό  Στρατό  και θα
άνοιγε εύκολα το δρόμο στα Γερμανικά στρατεύματα να περάσουν.

Ομως δεν λογάριασε ότι του Ελληνα η ψυχή είναι ακλόνητη και δεν λυγίζει μπροστά σε απειλές, αλλά με Πίστη στο Θεό  ρίχνεται στη  μάχη και ξέρει να κερδίζει και το
απέδειξε κατά την διάρκεια των χιλιετηρίδων.

Χρέος και επιταγή για την Πατρίδα,  όχι μόνον σ’ αυτούς που έφυγαν, για τη δική μας γενιά, αλλά προπάντων σ’ αυτούς που θ’ άρθουν, αφού προσωρινά αποφασίζουμε  για το μέλλον τους. 

Ιερόν Καθήκον μας να  πορευθούμε συμπαρατασσόμενοι  και συναγωνιζόμενοι υπηρετώντας την Πατρίδα,  προστατεύοντας  την  εδαφική  μας  ακεραιότητα  και το ενιαίο  του  Κράτους και του Λαού  μας.
Χρέος να ζήσουμε  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ  στη  Γη που μας γέννησε, οφειλή να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια με περηφάνεια.
Καθήκον μας να διώξουμε τη ‘‘νύκτα  που βλάστησε’’ στη  ψυχή  μας και  πρέπει να ανασηκωθούμε   και να αποτινάξουμε το αίσχος  που αμαυρώνει  τον  Πενταδάκτυλο και θα πρέπει να ανασάνουμε ξανά τον  ελεύθερο Αέρα του  μελτεμιού της Κερύνειας μας, να ξαναμυρίσουμε τους λεμονανθούς της Αμμοχώστου και της Μόρφου και να προσκυνήσουμε στον Απόστολο Ανδρέα, στον Απόστολο Βαρνάβα, στον Αγιο Μάμα και σε όλες τις ελεύθερες πια Εκκλησιές μας.
Ενωμένοι καρτερικά και οπλισμένοι με πάθος, πείσμα και εγκαρτέρηση, σταθεροί και  ακλόνητοι, στοχεύοντας στη  Απελευθέρωση  και  ΜΟΝΟΝ  σ’ αυτήν  χωρίς  φόβους  πάθη κι’ αναστολές, χωρίς να φεισθούμε κόπων, κόστη,  χρόνο  και αίμα.
Πεισματικά, επίμονα και παθιασμένα με τη βοήθεια του Θεού, να δώσουμε τον Αγώνα της Τιμής μέχρι τέλους.

     Τι κι’ αν χάσαμε μια  ΜΑΧΗ;   Ο πόλεμος  δεν τέλειωσε.  Θα  ξανακατέβουμε στη  στράτα και στο μονοπάτι, που οδηγεί στη Λευτεριά και στην  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. 
   
                   ‘‘Τίποτε  δεν ξεχάσαμε, μα τίποτε δεν ξεχνιέται.’’

Επέτειος   Ανεξαρτησίας  και εκτός από μέρας  μνήμης και ΤΙΜΗΣ προς τους Μεγάλους μας Ηρωες  και Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. του 55’59 για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου μας, είναι πρωτίστως ημέρα Εθνικού καθήκοντος και διατράνωσης της Πίστης μας, να υπερασπιστούμε τη μικρή μας Πατρίδα  μέχρις Εσχάτων.
                                       Νυν Υπέρ πάντων ο Αγών                                                                                                                                                                                            
Ο ύπουλος και επαίσχυντος τουρκικός επεκτατισμός,  είναι  ένα αδηφάγο  θηρίο  που  δεν έχει κορεσμό,  ανικανοποίητο,  αχόρταγο  και  αιμοσταγές.

Δεν  θα  του  χαριστούμε,  μα ούτε θα παραδοθούμε  ή  θα υποκύψουμε αλλά να παραμείνουμε  ανυποχώρητοι.   Θα  παραμείνουμε   επί των  ΕΠΑΛΞΕΩΝ  κάτω από τις λαμπερές ηλιακτίδες και θα παλέψουμε στη Γη που μας γέννησε για την Αξιοπρέπεια, την Περηφάνια, την Τιμή μας και συνέχιση  του πολιτισμού  μας και να φανούμε Αντάξιοι των προγόνων μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε.
          
Είναι χρέος μας λοιπόν, να θυμηθούμε τα λόγια των Ηρώων  μας, που μας άφησαν Πατριωτική κληρονομιά,
           
                 Θέλει Αρετήν και τόλμην η Ελευθερία.   
              
                 Ου περί χρημάτων τον Αγώνα ποιούμεθα αλλά περί Αρετής.
               
                 Αν λαχταράς τη Λευτεριά σε ξένους, μην ελπίζεις,
                μόνος σου πάρ’ την αν μπορείς, αλλιώς δεν την Αξίζεις.
Λόγια βγαλμένα μέσα από τη ψυχή τους.
Έφθασε λοιπόν ξανά η μέρα για ακόμη  ένα  Μεγάλο  και βροντερό ΟΧΙ  στους βάρβαρους και  κουβαλητούς  ανατολίτες, με τα εδώ ανδρείκελα και φερέφωνα  της υποταγής.  Είναι γνωστοί σε  όλους  μας  οι πολιτικάντηδες ενδοτικοί ανθέλληνες ηγετίσκοι και δυστυχώς τώρα και ρασοφόροι, που δίνουν όπλα στον εχθρό και προωθούν τη  διζωνική  ομοσπονδία,  προς  όφελος δικό τους και των τούρκων  για ξεπούλημα της Πατρίδας μας.    Σήμερα όλοι αυτοί,  έχουν γονατίσει σκόπιμα το Λαό μας, για να δεχθούμε την όποια τους λύση,    ότι δήθεν η λύση θα φέρει ανάπτυξη. Εμείς τους απαντάμε.  Λογαριάσατε λάθος ηγετίσκοι και καιροσκόποι.      
Από τη ζοφερή οικονομία,  φθάσαμε  να αναλογιζόμαστε ευθύνες.
Ο Ελληνας κατά τη διάρκεια των αιώνων, πέρασε πολλά δεινά  κακουχίες, πείνα στερήσεις, κατοχές, μα αντιστάθηκε σαν λιοντάρι και αγωνίζεται  μέχρι τέλους.    Ο ενθουσιασμός  πρέπει να  πυρακτώνει τη καρδιά μας, να καταλαγιάζει τα πάθη μας και να γίνουμε  πνευματοφόροι  Αγωνιστές  και  πιστοί  στον  Αγώνα,  να  κρατήσουμε το  πυρσό  ψηλά και να συνεχίσουμε ακλόνητοι τις Ιερές παρακαταθήκες που μας άφησαν οι πρόγονοι μας.
       
Ενα μήνυμα λοιπόν θα τους στείλουμε ότι, δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από τη Λεύτερη  μας  Πατρίδα, με ίσα  Ανθρώπινα δικαιώματα και  ατομικές ελευθερίες.  Δεν θα  δεχθούμε  διχοτομικές προτάσεις που να στηρίζονται στην εθνοκάθαρση.
Δεν θα δεχθούμε ομηροποίηση των επερχόμενων γενεών υπό καθεστώς Τυραννίας και εξευτελισμού του Περήφανου λαού μας.

Εμείς γνωρίζουμε την Ιστορία των Αγώνων του Έθνους μας και είμαστε έτοιμοι να προτάξουμε τα στήθια μας σαν νέοι Λεωνίδες, Μάτσηδες και Αυξέντηδες.
.
                                 Ζήτω η Ελεύθερη Κύπρος μαςΆριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...