Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονιστική ομιλία στα γραφεία της Ε.Ο. Λευκωσίας – Η θυσία των Μυλωνά και Παπαχριστοφόρου

Συγκλονιστική ομιλία στα γραφεία της Ε.Ο. Λευκωσίας – Η θυσία των Μυλωνά και Παπαχριστοφόρου
Στα κατάμεστα γραφεία της Επαρχιακής Οργάνωσης Λευκωσίας, παρευρέθηκαν οι συγγενείς του ήρωα Μυλωνά για να μας μιλήσουν για την δολοφονία από τον προδότη Μιχάλη Ασσιώτη, τόσο του Χρύσανθου αλλά και του Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από τον Επαρχιακό Λευκωσίας, Γιώργο Χατζηιωάννου, με ένα σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ευχαριστώντας παράλληλα τις οικογένειες που μας έκαναν την ξεχωριστή τιμή να παρευρεθούν στα γραφεία μας.

IMG 1920 fa437
Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε η εγγονή του ήρωα, Ελένη Ελιωτή – Μυλωνά, που μέσα από μια γλαφυρή περιγραφή μας εξιστόρησε τη δράση των δύο ηρώων αλλά και την τελευταία μέρα, όπου η προδοσία χτύπησε τους δύο εξαίρετους αγωνιστές. Μέσα από τις λεπτομέρειες λύγισαν ακόμα και οι πέτρες, αφού δύο παλληκάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή από αδελφικό βόλι, η αιώνια κατάρα του Ελληνισμού.
IMG 1922 5b1af
Επόμενος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής Στέλιος Στυλιανού, με θέμα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια», όπου συνέδεσε τον αγώνα των Εθνικιστών όπως πηγάζει μέσα από την θρησκεία μας αλλά και την πίστη προς τον Θεό.
IMG 1934 22f23
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, τονίζοντας το χρέος του κάθε ΕΛΑΜίτη να διαδώσει τον σπόρο των Εθνικιστών σε όλη την Κύπρο και να τον ποτίσει με συνεχή αγώνα, μέχρις ότου ανθίσει.
IMG 1938 36838
Με το πέρας της ομιλίας τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Κινήματός μας με πλακέτες τιμής ένεκεν, οι συγγενείς των ηρώων, υπό το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 
IMG 1928 d7f94
IMG 1931 dfe66

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...