Όταν ο γείτονάς σου κάνει πάρτι και δεν σε καλεί, εσύ τι κάνεις; Μπαίνεις από την πίσω πόρτα φυσικά. Σιγά μην προσβληθείς. Σιγά μη διερωτηθείς αν έχεις κάνει κάτι λάθος και σε έχει απομονώσει ολόκληρη η γειτονιά. Παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και επειδή είσαι και εξυπνάκιας, δεν επιχειρείς βέβαια να εισβάλεις από την είσοδο, αφού ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σου ανοίξουν, αλλά αντίθετα, πηδάς από τον πίσω φράκτη, μπαίνεις από την πλαϊνή και κύριος βρίσκεσαι πρώτος να σερβίρεσαι στον  μπουφέ με τις γαρίδες. Όσο για τον οικοδεσπότη, ας τρίβει τα μάτια του κι ας τραβάει όσο θέλει τα μαλλιά του ή οτιδήποτε άλλο θέλει να τραβήξει. Εσύ τη δουλειά σου την έχεις κάνει.
Κάπως έτσι μοιάζει η όλη ιστορία του πονηρού Αβέρωφ με το εκλογικό μέτρο προκειμένου να διαφοροποιήσει την πολιτική ατζέντα. Μπορεί η ουσία να βρίσκεται στο ότι ο λαός έχει εντελώς απαξιώσει τα κόμματα και την πολιτική και όσο περνάει ο καιρός η απαξίωση αυτή διογκώνεται, όμωςοι ίδιοι, οι επαγγελματίες πολιτικοί, παριστάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτε και συνεχίζουν κανονικά να σερβίρονται πρώτοι στον μπουφέ. Τόσο κανονικά που όχι μόνο δεν τους απασχολεί ή προβληματίζει το πόσο ο κόσμος τους έχει περιφρονήσει, δεν τους πιστεύει, δεν τους εμπιστεύεται και δεν τους ψηφίζει με τεράστια ποσοστά αποχής, αλλά προσποιούνται ότι έχουν την πολυτέλεια να παίζουν παιχνίδια με τα ποσοστά εισδοχής των κομμάτων στη Βουλή.
 
Ώστε να αποκλείσουν τους μικρούς με τη μεγαλύτερη ευκολία. Και έτσι, ακριβώς επειδή «χαίρουν» της εμπιστοσύνης του κόσμου που λέγαμε, να εισβάλουν στο Σώμα, από την πίσω πόρτα, πολύ περισσότεροι δικοί τους. Βουλευτές λοιπόν, αν περάσει αυτός ο νέος εκλογικός νόμος, μόνο από το ΑΚΕΛ που τα πήγε υπέροχα στην προηγούμενη πενταετία, αλλά και από  τον Συναγερμό που τα πάει υπέροχα τώρα. Μαζί τους και το ΔΗΚΟ που τη μια τα πάει υπέροχα με τον έναν και την άλλη με τον άλλο. Ας φωνάζουν όσο θέλουν οι μικροί, έτσι κι αλλιώς από μόνοι τους κέρδισαν τον χαρακτηρισμό των γραφικών. Ας διαμαρτύρονται κι οι ψηφοφόροι, στις επόμενες Βουλευτικές ακόμα και μόνο το 20% του εκλογικού σώματος να φτάσει μέχρι την κάλπη, τις θέσεις θα τις μοιραστεί το ΑΚΕΛ, ο Συναγερμός και κάτι κόκαλα το ΔΗΚΟ.
 
Σε μια εποχή που λεφτά δεν υπάρχουν πια ώστε να μοιραστούν ολούθε, τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσουν κάνοντας… focus σε κοινά συμφέρουσες και στους δύο λύσεις. «Στο κάτω κάτω θα λείψει η πολυφωνία από τη Βουλή, αν δεν εκλεγεί ο Περδίκης, ο Κουτσού και ο Κουλίας;», μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Όχι βέβαια, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και κάποιος άλλος για ακόμη καμιά 35αριά άλλα ονόματα.
 
Υ.Γ. Στο μεταξύ, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, οι βουλευτές επιδίδονται ήδη σε υπερωριακή απασχόληση τα Σαββατοκυρίακα, καλύπτοντας από 7 με 15 γάμους και αντίστοιχες κηδείες/ μνημόσυνα, ως αρχή μόνο της προεκλογικής.