Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ύποπτες κινήσεις των σκοπιανών στην Μακεδονία μας

Ύποπτες κινήσεις των σκοπιανών στην Μακεδονία μας

Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"

Σε συναγερμό έχουν τε­θεί οι αρμόδιες Ελληνι­κές υπηρεσίες μετά την επιβεβαίωση πληροφο­ριών που θέλουν την ενεργο­ποίηση του «Απελευθερωτι­κού Στρατού Ενιαίας Μακε­δονίας» σε περιοχές της Βό­ρειας Ελλάδας. Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι πρόκειται για κίνηση του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», που έχει χάσει τα ερείσματά του ακόμη και στο θεωρούμενο ως προπύργιό του, την Μελίτη του Νομού Φλώρινας, η συστράτευση στο πλευρό τους στελεχών του κυβερνώντος κόμματος του γειτονικού μορφώματος VMRO (Εσωτερική Μακεδονι­κή Επαναστατική Οργάνω­ση), προκάλεσε ανησυχία.


Ειδικά δε όταν μέλη της άλλης συνι­στώσας του VMRO, DPMNE (Μακεδονική Εθνική Ενότητα), που εκφράζει τους δή­θεν «Μακεδόνες του Αιγαίου», συνα­ντήθηκαν με κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που παλαιότερα είχε υπουργοποιηθεί από τον Γιώργο (Τζέφρι) Παπανδρέου.
Έλληνες βαθμοφόροι κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός «στρατού», οποίος στο όνομα της σκο­πιανής προπαγάνδας, θα προκαλέσει βομβιστικές επιθέσεις σε νομούς της Μακεδονίας, αναλαμβάνοντας μετά την ευθύνη για λογαριασμό του «σκλαβωμέ­νου από τους Έλληνες μακεδονικού λα­ού». Ήδη, οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι γνωρίζουν και το έμβλημα του εν λόγω παραστρατιωτικού τάγματος, ένα λιο­ντάρι που φέρει το αστέρι της Βεργίνας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το σύμβολο του VMRO-DPMΝE, με την προσθήκη του 16κτινου αστεριού, που κοσμούσε τον τάφο του Φιλίππου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Σκοπιανοί, με το πρόσχημα της επίσκε­ψης για τουριστικούς λόγους, έχουν προσεγγίσει δικηγόρους που κινούνται στον χώρο της αριστεράς, προκειμένου να θέσουν στα Ελληνικά δικαστήρια θέ­μα «επιστροφής των περιουσιών» που εγκατέλειψαν οι Σλαβόφωνοι συμμορί­τες, μετά την ολοκληρωτική ήττα τους στον Γράμμο και το Βίτσι.
Πολλοί δε απ’ αυτούς εισέρχονται στην χώρα μας ως Βούλγαροι πολίτες, προερχόμενοι από την περιοχή του Πιρίν, όπου διαβιοί σημαντικός αριθμός των λεγόμενων «Σλαβομακεδόνων», οι οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση της χώ­ρας τους να (εξ)αναγκάσει την αντίστοι­χη Ελληνική να αναγνωρίσει την ύπαρ­ξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Βό­ρεια Ελλάδα.
Παράλληλα, εκτός των γνωστών γε­λοιοτήτων, όπως το «βάφτισμα» του Αρχαιολογικού Μουσείου των Σκοπίων σε «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», οι Σκοπιανοί έχουν αναπτύξει σοβαρούς δεσμούς συνεργασίας σε όλα τα επίπε­δα με την Άγκυρα.
Ήδη, η Τουρκία πέρα από στρατιωτι­κό υλικό με το οποίο έχει προμηθεύσει αφειδώς τις Ένοπλες Δυνάμεις του κρατιδίου, έχει εγκαταστήσει και σταθ­μούς υποκλοπής των Ελληνικών επι­κοινωνιών στην παραμεθόριο των Σκοπίων με την χώρα μας.
Επιπλέον, στα σχολεία του συγκεκρι­μένου κρατικού συνονθυλεύματος Σλά­βων, Τούρκων, Αλβανών κι άλλων εθνοτήτων, έχουν εμφανιστεί σχολικά βιβλία Ιστορίας όπου διδάσκεται η άπο­ψη ότι «τμήματα της χώρας βρίσκονταν υπό την κατοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», ενώ στις αίθουσες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κρέμονται χάρτες για την «Αιγαιακή Μακεδονία» που φτάνει μέχρι και τις υπώρειες του Ολύμπου.
Την ίδια στιγμή, Έλληνες διπλωμάτες πνέουν μένεα κατά της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εξωτερι­κών των Σκοπίων, Έλενας Κουζμάνοφσκα, που ενώ συμφώνησε, σε συνάντηση που είχε με τον Α’ γενικό διευθυντή του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. πρέσβη Πέτρο Μαυροειδή, να οικοδομηθούν μέ­τρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, προέβη σε δηλώσεις υπέρ των βλέψεων του κρατιδίου της. Εκείνο, πάντως, που ανη­συχεί ιδιαίτερα την σκοπιανή πλευρά είναι ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας που προκαλούν οι Αλβανοί της περιοχής του Τέτοβο, οι οποίοι εκπροσωπούν σχεδόν το 40% του πληθυσμού του κρατιδίου, έχει δημιουργηθεί ρήγμα στην αποκαλούμενη «ομάδα Φίλοι της Μακεδονί­ας».
Ήδη, από τις χώρες που υποστήριζαν το καθεστώς Γκρούεφσκι, έχουν απο­χωρήσει η Σουηδία, η Δανία, η Βρετα­νία, η Φινλανδία και το Βέλγιο, ενώ επανεξετάζουν την στάση τους η Πολω­νία και η Αυστρία. Κι ενώ συμβαίνουν όλ’ αυτά στην σκακιέρα του σκοπιανού προβλήματος, η Ελληνική πλευρά επιμένει για «κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεω­γραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρή­ση, εσωτερική και διεθνή» (erga omnes).
Δηλαδή, με τον «συμβιβασμό» με τον όρο «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονί­ας», που προτάσσει χρόνια τώρα ο αμερικανοεβραίος «μεσολαβητής» του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Αν συμβεί -κι αυτό- τότε ανοίγουμε την όρεξη των γειτόνων μας για την δι­εκδίκηση της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας και όχι μόνο!
Όσο για την κυβέρνηση του εθνικά επικίνδυνου Τσίπρα, αυτή απλά συμ­μορφώνεται με τις νεοταξικές υποδεί­ξεις, που θέλουν τον διαμελισμό της Ελ­λάδας.
Γ.Α.Φ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upoptes-kinhseis-skopianwn-sthn-makedonia#ixzz3sTwnw6aX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...