Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Κλειστές παραμένουν οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών για χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Τροόδους.
Μεγάλη αδικία εις βάρος μιας τάξης πολιτών της υπαίθρου εν μέσω οικονομικής κρίσης, που η Κυβέρνηση έπρεπε να ήταν αρωγός βοήθειας, που σ’ αυτά  όλα τα χωριά μαστίζεται η αστυφιλία, οι περισσότεροι κάτοικοι  είναι χαμηλοεισοδηματίες, αγρότες και χαμηλοσυνταξιούχοι, που έπρεπε το κράτος να συμπαρασταθεί σ’ αυτές τις κρύες νύκτες του χειμώνα.


Το κράτος δεν μπορεί να παίρνει από τον λαό μόνον, αλλά εκεί που πρέπει απαραίτητα πρέπει και να δίνει και να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο.
Είναι όντως αδικαιολόγητη η στάση της κυβέρνησης να γυρίζει τις πλάτες σ’ αυτή τη τάξη των ανθρώπων, που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Είμαστε όλοι καθημερινά μάρτυρες σκανδάλων, είσπραξης μιζών, εκατομμυρίων ευρώ, εμπλέκονται σ’ αυτά κόμματα που τα λεφτά αυτά είναι αχρείαστα σ’ αυτά, εφ’ όσον παίρνουν την κρατική χορηγία, η κυβέρνηση έχει επιβάλει νέους δυσβάστακτους φόρους στην ακίνητη ιδιοκτησία και αλλού, παίρνει κεφάλαια από την ΤΡΟΙΚΑ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.  Ειλικρινά είναι απίστευτη κατάστασις. 
Ακούει κανείς;; Ο Υπουργός των οικονομικών, που τον τελευταίο καιρό όλο και μας λέει ότι η οικονομία μας πάει καλύτερα και ο υπουργός εσωτερικών επί τέλους ας μεριμνήσουν να αγγίξουν αυτό το καίριο θέμα, για να μη ζουν αυτές οι οικογένειες στο μεσαίωνα, γιατί ακούονται  κραυγές αγωνίας και απελπισίας.

Δεν απαιτούμε χορηγία από τις μίζες, ούτε από τα λεφτά των σκανδάλων, μα ούτε ζητούμε κύριοι υπουργοί ελεημοσύνη από εσάς, αλλά απαιτούμε τα δίκαια μας αιτήματα.
Τι κάνουν οι κύριοι βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδίως των συγκυβερνώντων κομμάτων και δεν σηκώνονται από τις πολυθρόνες τους να βγούν στα ορεινά χωριά να ακούσουν τη κραυγή απόγνωσης των κατοίκων;;
Η δουλειά τους είναι, να βγαίνουν έξω στον κόσμο να ακούουν τα παράπονα και τα προβλήματα του και να τα επιλύουν και όχι να παίρνουν τον παχυλό μισθόν τους και να κάθονται στα τζάκια τους σαν Αγάδες και οι άλλοι ας κουρεύονται,  να κρυώνουν και να υποφέρουν. Ντροπή τους!!

Η μόνη τους έννοια τώρα είναι να νυκτοξημερώνονται πάνω στους καταλόγους τους, να δουν ποια χωριά και ποιά ονόματα θα επισκεφθούν και να ζητήσουν την ψήφο του λαού. Μόνον για τα δικά τους συμφέροντα ενδιαφέρονται, για να καλοπερνούν και να στοιβάζουν λεφτά.

Ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε. Μόνο κοφτές κουβέντες, σταράτες και «αδρωπινές» κατά την Κυπριακή, αν αντιλαμβάνονται με συνείδηση.
Αν δεν φροντίσουν να δώσουν αντισταθμιστικά μέτρα ΤΩΡΑ και εννοώ τη χορηγία πετρελαίου θέρμανσης, να μην πατήσουν το πόδι τους κανένας, μα κανένας από τα  συγκυβερνώντα κόμματα στα ορεινά χωριά για ψηφοθηρία και για χειραψίες και χαβαλέ. Η απογοήτευση μας δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά τραγική. 
Ιδού κύριοι η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θα επανέλθω ακριβώς για το ίδιο ακριβώς θέμα σύντομα.

Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...