Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 H Τουρκία λόγω της γεωγραφικής της θέσης και ως νεο-οθωμανική-Ισλαμική χώρα πλέον που είναι, χρηματοδοτώντας και βοηθώντας ποικιλοτρόπως τους ισλαμιστές της ISIS θέλει να παίζει εκ της θέσεως της τον ρόλο μιας χώρας ενταγμένης στο ΝΑΤΟ, τον ηγεμόνα της περιοχής.

Ο Σουλτάνος της Αγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως τον αποκαλούν, έχει τη φαεινή ιδέα ότι θα γίνεται πάντα το δικό του και θα γίνει κυρίαρχος του παιγνιδιού, όχι μόνο στη Μεσόγειο θάλασσα  και στο Αιγαίο πέλαγος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αφ’ ότου στο παιγνίδι του πολέμου εναντίον των τρομοκρατών της ISIS ενεπλάκη η Ρωσία με ένα Άξιο Ηγέτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως μια υπερδύναμη ανά το παγκόσμιο, έχοντας τα πιο ισχυρά και σύγχρονα οπλικά συστήματα, και που ο κ. Ερντογάν έχοντας μεγάλη ανάγκη την Ρωσία ως τουριστικό προορισμό με τέσσερα εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες τον χρόνο και εξαγωγές προϊόντων δισεκατομμυρίων και γνωρίζοντας ότι τροφοδοτείται η Τουρκία με φυσικό αέριο από την Ρωσία, όφειλε να τα βάλει στο μυαλό του, να μετρήσει τα κουκιά του και να μην τα βάλει με την Ρωσία διότι έδωσε οδηγίες να καταρρίψει το πολεμικό της αεροπλάνο και να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί της.
Τώρα που ο κ. Ερντογάν είδε εκ των πραγμάτων την τεράστια αντίδραση του Πούτιν, προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα παντοιοτρόπως!!
Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού ήταν μια καουμπόικη πράξη επίδειξης ισχύος προς την Ρωσία και τη κοινή γνώμη θέλοντας να δείξει πρόσωπο στις συμμαχικές της χώρες του ΝΑΤΟ.

Όμως η τουρκική γκάφα έγινε μπούμερανγκ, ο κ. Πούτιν αντιδρώντας άμεσα κάλεσε όλους τους Ρώσους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Τουρκία, σταμάτησε όλες τις εισαγωγές προϊόντων από την Τουρκία και τώρα απειλεί να διακόψει και την παροχή φυσικού αερίου ως πρώτο μέτρο.
Με την πράξη του αυτή η Τουρκία θα καταρρεύσει, δεν θα είναι κυρίαρχη χώρα στη περιοχή όπως θέλει να παρουσιάζεται σήμερα, γιατί με την απερισκεψία του, θα οδηγήσει τον λαό του σε πτώχευση και μαρασμό και θα δέχεται και τις απειλές της Ρωσίας. 
Μια Κυπριακή παροιμία λέει ότι:" Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται". 
Με τις εξυπνάδες του τώρα ο κ. Ερντογάν πληρώνει και θα πληρώνει τα θεληματικά του λάθη γατί ήθελε να παρουσιαζόταν ως ο μεγάλος  ηγεμόνας της περιοχής.
Σήμερα είναι εγκατεστημένοι στη Συρία ρωσικοί πύραυλοι S 300 και S 400 που απειλούν έμμεσα και την Τουρκία που έχουν βεληνεκές μέχρι και Οκτακόσια μίλια.
Θα τολμήσει μήπως αύριο ο κ. Ερντογάν να δώσει οδηγίες να καταρρίψουν δεύτερο αεροπλάνο για το χατίρι των ISIS;;
Το Μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί  ο κ. Ερντογάν θέλει να ριχτεί σε ένα Παγκόσμιο πόλεμο με ανυπολόγιστες συνέπειες που η Τουρκία θα χαθεί από τον χάρτη;;
Γνωρίζοντας τον άνθρωπο Ερντογάν από τις πολιτικές του κινήσεις  στο Κυπριακό και στα Ελληνοτουρκικά με απειλητικές συμπεριφορές, είναι ένας πολεμοχαρής νεοοθωμανός κατακτητής, που πιστεύω ότι με την εμπλοκή της Ρωσίας στη περιοχή μας θα αλλάξει και το status στο Κυπριακό, διότι πλέον θα σταματήσει η ηγεμονική του στάση να ισχύει και θα πάρει άλλη πορεία, του ηττοπαθούς.

Άρα λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης, οφείλει πάραυτα να σταματήσει τις συνομιλίες του με τον κ. Ακκιτζί για το Κυπριακό, να μπει στη σωστή του θέση και να ζητήσουμε ΣΗΜΕΡΑ βοήθεια από την φίλη χώρα την Ρωσία που είναι έτοιμη να μας την προσφέρει, για ένα καλύτερο μέλλον της Πατρίδας μας και του λαού μας.
Αν ΟΧΙ οφείλει να παραιτηθεί για το καλό της Κύπρου μας. Άξιους Ηγέτες με Πατριωτισμό και θέληση και με Λαμπρά μυαλά η Κύπρος διαθέτει αρκετούς,   

Άριστος Κακουλής      

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...