Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ο "Πολίτης" πανηγυρίζει για Ερντογάν

Ο "Πολίτης" πανηγυρίζει για Ερντογάν
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας "Πολίτης", στο οποίο δείχνει να πανηγυρίζει για την νίκη Ερντογάν, λέγοντας στον υπότιτλο πως "ελπίζει η Κύπρος"!
Πραγματικό κατάντημα για μια εφημερίδα η οποία διατείνεται πως είναι δημοκρατική και φιλελεύθερη, να θριαμβολογεί για τη νίκη Ερντογάν ιδιαίτερα από την αυταρχική στάση που όλο αυτό το διάστημα τήρησε το καθεστώς Ερντογάν κατά της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Φαίνεται ξεχνούν πως λίγες μέρες πριν η τουρκική αστυνομία έκλεινε τηλεοπτικούς σταθμούς αντιπολιτευόμενους του Ερντογάν, επέβαλε λογοκρισία για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που σκότωσε πάνω από 100 άτομα και προκάλεσε την αναζωπύρωση της κουρδικής εξέγερσης. Όλα αυτά για να καταφέρει το ΑKP, κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να λάβει την αυτοδυναμία και να πλησιάσει την δυνατότητα αναθεώρησης του τουρκικού συντάγματος.
Η ναυαρχίδα του "ΝΑΙ" το 2004, προχώρησε ακόμη πιο πέρα και έγραψε για "Αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς εθνικιστικά βαρίδια", αναφερόμενη στην μη αναγκαιότητα κυβερνητικής σύμπραξης του ΑΚΡ με το ΜΗΡ, κόμμα εθνικιστικής δράσης του Μπαχτσελί (Γκρίζοι Λύκοι), άρα σύμφωνα με την εφημερίδα θα μπορεί να γίνει ευκολότερη μια λύση στο Κυπριακό.
Ξεχνάνε όμως να αναφέρουν πως η απορρόφηση ψηφοφόρων από το ΜΗΡ έγινε μετά την μεταγραφή στο ΑΚΡ, του Τουργκούτ Αρπασλάν, υιού του Αρπασλάν Τουρκές, του τουρκοκύπριου ο οποίος ίδρυσε το κόμμα των Γκρίζων Λύκων. Άρα μπορεί το ΜΗΡ να μη συμμετέχει στην κυβέρνηση, στο ΑΚΡ όμως υπάρχει μια ξεκάθαρη σωβινιστική τάση που εκφράζεται από τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό. 
Η προπαγάνδα υπέρ της λύσης-διάλυσης που μεθοδεύουν κάποιοι, καλά κρατεί από την εφημερίδα Πολίτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...