Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν συσσίτιο μόνο στους τουρκόφωνους μαθητές των Δημοτικών;

Για διάκριση εναντίον παιδιών Ε/κ και άλλων εθνοτήτων καταγγέλλουν του υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς. Κάνουν λόγο για ρατσιστική απόφαση του υπουργείου και του υπουργικού συμβουλίου να δώσει δωρεάν συσσίτιο μόνο στους τουρκόφωνους μαθητές.

Με ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης χαρακτηρίζει ως ''άδικη και μεροληπτική'' εις βάρος κυρίως των Ελληνοκυπρίων μαθητών την πολιτική, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
''Με έκπληξή μας'', δηλώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, ''πληροφορηθήκαμε για εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία ενημερώνει τους Διευθυντές των Σχολείων ότι, με βάση σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, όλοι οι τουρκόφωνοι μαθητές (Τουρκο"κύπριοι", Κούρδοι, Αθίγγανοι και Τούρκοι), που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, δικαιούνται δωρεάν συσσίτιο''.
'Το δωρεάν συσσίτιο και η παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας, με βάση την εθνική καταγωγή'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''είναι καθαρά ρατσιστικό στοιχείο, κάτι το οποίο οι οργανωμένοι γονείς σε καμμιάν περίπτωση δεν μπορούν να αποδεχθούν''.
''Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, να προσφέρει απλόχερα δωρεάν συσσίτιο σε Τουρκοκύπριους, Κούρδους, Αθίγγανους και Τούρκους μαθητές'', δηλώνουν οι οργανωμένοι γονείς, ''σημειώνεται την ώρα ακριβώς που το ίδιο Υπουργείο είχε αρνηθεί την δωρεάν σίτιση σε παιδιά Ελληνοκυπρίων και άλλων εθνοτήτων, τα οποία και κατά τεκμήριο είναι άπορα''.
'Είναι τουλάχιστον παράδοξο'', συνεχίζει, ''παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι γονείς των οποίων υπηρέτησαν, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα''.
Όπως καταλαβαίνουμε σταδιακά μετατρεπόμαστε σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με τους Τούρκους και τους λαθρομετανάστες να απολαμβάνουν ωφελήματα που κανονικά έπρεπε να δίνονται στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Ο ξεπεσμός μας σαν κοινωνία δεν έχει όρια. Φτάσαμε στο σημείο να μιλήσουμε Τούρκικα, αλλιώς θα χαθούμε. Αυτά να τα βλέπουμε και να χαιρόμαστε τους πολιτικάντηδες μας.

Το είδαμε στην ιστοσελίδα του Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...