Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ στην Βρετανία από ξυλοδαρμούς σε ισλαμικά σχολεία

Αγανάκτηση αλλά και εύλογα ερωτήματα έχει προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Tazeen Ahmad σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα ισλαμικά σχολεία της χώρας.

Ολοκληρώνοντας μια πολύμηνη έρευνα η δημοσιογράφος έφερε στο φως της δημοσιότητας συνθήκες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση για μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.
Σε ένα από τα ισλαμικά σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, ο δάσκαλος κατηχεί τους μαθητές, λέγοντάς τους πως πρέπει να ντρέπονται με όλα αυτά που βλέπουν στους δρόμους της Βρετανίας, με ανθρώπους που καπνίζουν (!) και φορούν σκουλαρίκια και πως για όλα αυτά τα σαθρά φαινόμενα, φταίνε οι «Kuffar», λέξη μειωτική για τους «άπιστους».
Αυτήν την εικόνα περιγράφει ως κανόνα στα περίπου 2000 ισλαμικά σχολεία της Αγγλία, η μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, δημοσιογράφος Tazeen Ahmad.
Το ρεπορτάζ της που δημοσιεύτηκε στο Channel 4, παρουσιάζει τους δασκάλους να διδάσκουν θρησκευτικό απαρτχάιντ, κατηγορώντας τους πιστούς άλλων θρησκειών, αλλά και όσους δεν πιστεύουν σε κάποια μεταφυσική δύναμη, ως «επικίνδυνα στοιχεία».
Το ρεπορτάζ μάλιστα της δημοσιογράφου, η οποία κατάφερε να προσληφθεί ως εθελόντρια σε ένα από αυτά τα σχολεία για να καταγράψει τις συνθήκες διδασκαλίας, δείχνει έναν δάσκαλο να κακοποιεί τα ανήλικα παιδιά, επειδή δεν μπόρεσαν να μάθουν τους στίχους από το Κοράνι.

Aπό το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...