Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ομιλία για την 1η Απριλίου 1955 στα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών


Την Τετάρτη, πλήθος Συναγωνιστών κατέκλεισε για ακόμα μια φορά τα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετικά με τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ καθώς και την συμμετοχή της Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής μαζί με τους Κύπριους Συναγωνιστές του Ε.ΛΑ.Μ. στις εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν στο νησί.
 
Στο βήμα προσήλθε ο Συναγωνιστής Θεόδωρος Τζαμπάζης, ο οποίος αρχικά εξιστόρησε το χρονικό που οδήγησε στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Τόνισε ιδιαίτερα πως ο αγώνας τον Κυπρίων δεν ήταν για να γίνουν «ανεξάρτητο» κράτος όπως κάποιοι εκ του πονηρού λένε στις μέρες μας, αλλά ήταν αγώνας για ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Εν συνεχεία, μίλησε για την δυναμική που αποκτούν μετά και τα τελευταία γεγονότα οι Εθνικιστές της Κύπρου, μια δυναμική που φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις όπου το Ε.ΛΑ.Μ. δίνει το παρών μέσω των διαρκών επευφημιών από τον κόσμο. Τέλος, μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Συναγωνιστών της Κύπρου και παρουσίασε κάποια αναμνηστικά δώρα από τους Συναγωνιστές του ΕΛΑΜ, τα οποία και αναρτήθηκαν στο χώρο του γραφείου. 

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους Συναγωνιστές για θέματα τοπικής επικαιρότητας, καθώς και για την επικείμενη επέτειο της Μάχης των Οχυρών, όπου η Χρυσή Αυγή θα δώσει δυναμικό παρών. 
  
Τηλέφωνο: 6938 721350  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...