Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ομιλία στα γραφεία της Τοπικής Θεσσαλονίκης για τη Γραμμή Μεταξά




Την Παρασκευή 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, με θέμα:
«Γραμμή "ΜΕΤΑΞΑ" - Το έπος των Ηρώων»


Πριν την πραγματοποίηση της ομιλίας, πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία διανομή τροφίμων σε οικογένειες Ελλήνων απόρων που η μειοδοτική στάση της συγκυβέρνησης, οδήγησε σε οικονομική ανέχεια. Όμως δεν επιτρέπεται εμείς οι Έλληνες να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να «παραχωρούμε» την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας, όσο και αν προσπαθούν να το πετύχουν αυτό, τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Για όλους αυτούς τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρίσκεται εδώ κάνοντας πραγματικότητα όλες τις υποσχέσεις της, πιστή στις Ιδέες, την Πατρίδα και τον Λαό.


Αργότερα άρχισε η προκαθορισμένη ομιλία και ο συναγωνιστής τόνισε τη σπουδαιότητα της διορατικότητας του Ιωάννη Μεταξά, αλλά και τη διαφορά εκείνης της εποχής με τη σημερινή, ακόμη και στην κατασκευή έργων και όλα αυτά χάρη στην Ιδεολογία της εποχής εκείνης.

Η Ελλάδα ήδη από τον Οκτώβριο του 1940 βρισκόταν σε πόλεμο με την Ιταλία ενώ είχε ‘’πεθάνει’’ ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς. Την περίοδο εκείνη εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων με τους Βρετανούς αποφασίστηκε η άμυνα επί της οχυρωμένης γραμμής της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου. Στη γραμμή οχυρών που κατασκεύασε ο Ιωάννης Μεταξάς γράφηκε ένα ακόμη Έπος με ποταμούς αίματος και θυσίες Ελλήνων στρατιωτών. Από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 1941 οι δυνάμεις του Τμήματος Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας (ΤΣΑΜ) απέδειξαν ότι ήταν ισάξιες των γενναίων πολεμιστών της Βορείου Ηπείρου. Ο προνοητικός Ιωάννης Μεταξάς φρόντισε να οχυρώσει και αυτή την τοποθεσία με 21 οχυρά σε χρόνο ρεκόρ (από το Νοέμβριο 1936 έως τον Ιούλιο 1940), με σχέδια και εργασία Ελλήνων μηχανικών και εργατών και χωρίς να καταρρεύσει οικονομικά η χώρα.


Η Ελληνική αμυντική διάταξη περιελάμβανε τα παρακάτω οχυρά: στο όρος Μπέλες τα Ποποτλίβιτσα – Ιστίμπεη – Κελκαγιά – Αρπαλούκι - Παληουριώνες, στην περιοχή Αγγίστρου τα Ρούπελ-Καρατάς-Κάλη, στο όρος Μαύρο βουνό το Περσέκ, στην περιοχή Κ. Νευροκοπίου τα Μπαμπαζώρα – Μαλιάγκα – Περιθώρι - Παρταλούσκα-Ντάσαβλη – Λίσσε - Πυραμιδοειδές, στην περιοχή Βώλακα τα Καστίλλο - Άγιος Νικόλαος - Μπαρτίσεβα, στην Ξάνθη τον Εχίνο και στην Κομοτηνή τη Νυμφαία.

Κατά τη μάχη των οχυρών έπεσαν υπέρ πατρίδος 1.000 Έλληνες πολεμιστές (νεκροί και τραυματίες) που ένα πράγμα περιμένουν και από τους σύγχρονους Έλληνες. Να θυμηθούν τη δική τους ιαχή ‘’Τα οχυρά δεν παραδίδονται – Καταλαμβάνονται’’  και αντίστοιχα να βροντοφωνάξουν ‘’Η Ελλάδα δεν παραδίδεται – Μόνο καταλαμβάνεται’’.


Έπειτα το λόγο πήρε ο Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, συναγωνιστής Ζησιμόπουλος Πολύβιος, κάνοντας μία σύντομη ενημέρωση για τα πολιτικά τεκτενόμενα του τόπου, αλλά και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας που ταλανίζουν τη χώρα μας. Έπειτα ανέφερε κάποια βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού έργου, του Κινήματός μας, των προηγούμενων εβδομάδων.

Για ακόμη μία φορά τα γραφεία μας αποδείχθηκαν πολύ μικρά για να ικανοποιήσουν όλη τη ζήτηση του κόσμου. Η ανταπόκριση του είναι συνεχώς αυξανόμενη, αποδεικνύοντας πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήρθε για να μείνει και δεν είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα του πολιτικού χώρου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...