Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


Μια που πλησιάζει η Μεγάλη Πέμπτη που την θεωρώ ως την ημέρα που είναι όλο το επιστέγασμα της Χριστιανοσύνης αν και δεν είμαι θεολόγος, επιτρέψετε μου να μοιραστώ μερικές σκέψεις. 
Αυτή την μέρα γίνεται η ταπείνωση όπου ένας θεός καταδέχεται να πλύνει τα πόδια των μαθητών του ,το μοίρασμα του φαγητού, η αποκάλυψη ότι υπάρχει ένας προδότης και κυρίως η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες συνεχιστές της διδασκαλίας του Κυρίου δια αυτό και μας εδώθει η θεία κοινωνία. 
Ναι ένας λαός που περιμένει καρτερικά τον Μεσσία, ένας λαός που ως τώρα δεν έχει ασπασθεί τον Χριστιανισμόν, έμεινε πιστός στον ιουδαϊσμό, ναι άλλα ένας άλλος λαός που πίστευε στους δωδεκάθεους αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαφώτισης.
Έχουν περάσει 2013 χρόνια, η Ελλάδα που δίδει τα φώτα στον απανταχού κόσμον κατάφεραν οι λαοπλάνοι πολιτικοί με τους ηγέτες της Χριστιανοσύνης να μας οδηγούν στον αφανισμόν, στην ζητιανιά! 
Πολλοί φωστήρες με το συμφέρον της μάσας αλλά και με ξενοκίνητη υποκίνηση, μας μεθοδεύουν στην απόγνωση και στο να είπουν, κάλιο υπόδουλοι παρά ελεύθεροι. Οι αγωνιστές απόθαναν, μείνανε συμβιβαστές, κερδοσκόποι, συμφεροντολόγοι.Πού είναι οι ιδεολόγοι, πού είναι αυτοί που θα θυσιαστούν για το πιστεύω τους, πήραν τον τότε όρκο τους και τον έθαψαν.Πώς θα υπάρξουν νέοι με τα ελληνικά νάματα; ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ; 

Πολλές φορές σαν εθνικιστής, ιδεολόγος, με έκανε να σκεφτώ

Α)σιώπα γιατί τα σκιάζει η φοβέρα του δυνατού 
Β)υπομονή και θα έρθουν καλύτερες ημέρες, 

Γ)υπάρχουν άλλοι για να τα πουν "εγώ καλά περνώ "
Δ)έχω οικογένεια ας βολευτώ μην κάμνω τον έξυπνο 

Και τόσες άλλες σκέψεις που μου έρχονται με έκαναν έναν άνθρωπο που αρχικά αμφισβητούσα για τους ήρωες εθνικιστές αλλά τώρα που με λίγη μελέτη καταλαβαίνω γιατί ο Ρήγας ο Βελεστινλής είπε « καλύτερα μιας ώρας ελεύθερης ζωής παρά σαράντα χρόνια σκλαβιάς και φυλακής», δεν είναι έτσι που και οι έντεκα μαθητές απαρνήθηκαν τον Δάσκαλο τους αλλά ο όχλος, ο απλός άνθρωπος ούτε πτυχία, ούτε περγαμηνές είχαν, ήρθαν και διάδωσαν το Κήρυγμά Του. 

Βγαίνουν οι λαοπλάνοι στα ΜΜΕ να πουν, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και εμείς τους χειροκροτούμε από απόγνωση, από ηττοπάθεια. Πού κατάντησες Έλληνα εθνικιστή της Κύπρου. 

Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω σκεφτείτε από Ένωση και μόνον Ένωση, ήρθαμε στο «πάρτα όλα τουρκε φτάνει να έχουμε να τρώμε» Τι ιδεολόγοι! 

Τα κόμματα και μάλιστα το ΔΕΚ ενώθηκε με το κόμμα του Κληρίδη και έκαναν το ΔΗ.ΣΥ με στόχο την ανθελληνοποίηση. Αμφιβάλλετε;
Κοιτάτε πως τώρα προβάλουν την σημαία που έκανε ο ισμετ βαγιαζιτ τούρκος (η κυπριακή σημαία).
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ 

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ!
Οι καιροί δύσκολοι αλλά πιο δύσκολοι η αδράνεια μας.θυμηθείτε πως η Ζυρίχη μας κατέστρεψε, πως το 74 ο τότε πρόεδρος έλεγε ότι η χούντα θέλει Ένωση της Κύπρου και πρέπει να επέμβουν οι Τούρκοι στα Ηνωμένα Έθνη.
Το σχέδιο ΑΝΝΑΝ και τέλος την συνεργασία ΑΚΕΛ – ΔΗ.ΣΥ. για την εξαθλίωση του ελληνικού στοιχείου της Κύπρου ( πόσοι οικονομική βοήθεια παίρνουν και πόσοι οι Έλληνες της νήσου Κύπρου; ) 
Υπό όψιν ότι λόγια εθνικιστικά ακούμε από πολλούς ΕΡΓΑ από κανένα για αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε το Ε.ΛΑ.Μ. που είναι το μόνο εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου.

Σάββας Μιχαηλίδης

Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...