Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη για το τουρκικό δίκτυο κατασκοπείας


ββ
Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της δίκης για την υπόθεση του τουρκικού δικτύου κατασκοπείας στη Σμύρνη.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης του τουρκικού δικτύου κατασκοπείας στο 12ο Κακουργιοδικείο Σμύρνης με κατηγορούμενους 357 άτομα, ανάμεσά τους 49 εν ενεργεία στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με πλέον υψηλόβαθμο τον Επιτελάρχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Veysel Kösele, για τα αδικήματα της εκβίασης και κατασκοπείας κατά του τουρκικού κράτους. 


H έναρξη της δίκης στιγματίστηκε από την απόπειρα αυτοκτονίας κατά την μεταγωγή ενός κατηγορουμένου που αναφέρεται ως D.G. από τα τουρκικά ΜΜΕ. Στο δικαστήριο βρέθηκαν έξι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο εκατοντάδες κεμαλιστές της Τουρκικής Ένωσης Νεότητας (TCB), θεωρώντας την όλη υπόθεση σκευωρία της ισλαμικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Atilla Rahman απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων για δίκη κεκλεισμένων των θυρών καθώς και την παραπομπή της υπόθεσης σε στρατοδικείο. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προπηλακίστικαν από συναδέλφους τους κατά την προσέλευσή τους στο δικαστήριο ενώ αναφέρθηκε και επίθεση με σπρέι πιπεριού. Η δίκη συνεχίστηκε την επομένη χωρίς εντάσεις, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου 1.937 σελίδων.
Eρωτηματικά ωστόσο προκαλεί τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων DHA (Doğan Haber Ajansi) της 19ης Απριλίου για αρχείο που βρέθηκε στην κατοχή του δικτύου κατασκοπείας με αντικείμενο την 88 Μοίρα Αντι-Αεροπορικού Πυροβολικού (88 MA/AΠ) της Λήμνου, με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ forum.thiteia.org.
Το δημοσίευμα του DHA.
Το δημοσίευμα του DHA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...