Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (30/3/13) για την ακύρωση της εκδήλωσης για την ΕΟΚΑ


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δια του παρόντος δελτίου τύπου θα ήθελε να εκφράσει την απαρέσκεια του για την επαίσχυντη ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης που γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της 1ης Απριλίου για τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ, στο στάδιο Ελευθερία.
Οι λόγοι για την αναβολή όπως αυτοί δημοσιεύτηκαν μιλάνε για οικονομική στενότητα λόγω της κρίσης. Μια τέτοια εκδήλωση έπρεπε να γίνει με έξοδα εξ' ολοκλήρου της κυβέρνησης και να προτρέπει τον κόσμο και κυρίως την μαθητιώσα νεολαία να παρακολουθήσει την όλη εκδήλωση.

Δυστυχώς ότι δεν κατάφερε η τέως κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, το καταφέρνει η κυβέρνηση του πατριωτικού ΔΗΣΥ, αφού η αναβολή μιας τέτοιας εκδήλωση αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη ιστορική μνήμη αυτού του λαού.

Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν αυτός ο λαός να θυμάται, μετατρέποντας τον έτσι πιο εύκολα σε υποχείριο των ξένων δυνάμεων. Ένας λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι καταδικασμένος να σβήσει και στο τέλος να πεθάνει.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέτει το ερώτημα στους κυβερνώντες κατά πόσο σε μια τέτοια εκούσια αποδοχή αναβολής της εκδήλωσης, σημαντικό ρόλο παίζει ο μεγαλύτερος πολέμιος του υπέροχου αυτού αγώνα, Μακάριος Δρουσιώτης, αυτός που με τόσο θράσος ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έβαλε στο προεδρικό.

Κλείνοντας καλούμε τους συμπατριώτες μας να προσέλθουν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την ιστορική μνήμη της ΕΟΚΑ, συμβάλλοντας έτσι με τον πιο ενεργό τρόπο στην διατήρηση της φλόγας της ιστορικής μνήμης, μεταλαμπαδεύοντάς την στις επόμενες γενιές.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...