Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται τα παιχνίδια εις βάρος του λαού

Συνεχίζονται τα παιχνίδια εις βάρος του λαού
Σε επικοινωνιακό παιχνίδι έχουν μετατρέψει το Κυπριακό τα κατεχόμενα με σκοπό την πλήρη προετοιμασία του εδάφους σε μία ενδεχόμενη απόρριψη ενός νέου σχεδίου, να δύναται να λειτουργούν ως τουρκο"κυπριακό" συνιστών κράτος. 
Η γραμμή έχει δωθεί από την Άγκυρα και τα εκτελεστικά όργανα, το δίδυμο Οζντίλ Ναμί και Κουντρέτ Οζερσάι, δίνουν αγώνα προκειμένου να κερδίσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, προβάλλοντας ανελλιπώς τα δίκαια αιτήματά τους, μετά από απομόνωση δεκαετιών...
 
Επίσης, κατά κύριο λόγο παρασκηνιακά, εκτυλίσσεται και μια προσπάθεια, που αφορά κινήσεις τρίτων, κατά κύριο λόγο των Αμερικανών με τη στήριξη των Βρυξελλών, για την προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αλλά επί της ουσίας στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν γίνει ακόμη βήματα.
 
Ως εκ τούτου δίδεται πλέον βάρος στην εναρμόνιση του ψευδοκράτους με το κοινοτικό κεκτημένο, με τις Βρυξέλλες να θεωρούν πως θα πρέπει να προετοιμαστεί η τουρκο"κυπριακή" κοινότητα για να μην υπάρξουν προβλήματα μετά τη λύση, ώστε να είναι ομαλή η συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την τουρκική πλευρά να εμμένει πως ναι μεν η εναρμόνιση πρέπει να γίνει αλλά οι "δομές" και οι "νομοθεσίες" του κατοχικού καθεστώτος αποτελούν μια πραγματικότητα.
 
Αξίζει να τονίσουμε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας "για θέματα ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο", ενώ ο Τούρκος υπουργός Ε.Ε., Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που υπέγραψε εκ μέρους της κυβέρνησής της Τουρκίας, δήλωσε από τα κατεχόμενα, πως μετά τη λύση η "ΤΔΒΚ" θα καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως εργάζονται για νομικές εγγυήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Από την άλλη οι τακτικές διεθνείς επαφές των Ναμί και Οζερσάι τοποθετούν το κατοχικό καθεστώς στον διεθνή πολιτικό χάρτη με την Άγκυρα να ρυθμίζει τις επαφές και να έχει διαμορφώσει ένα πλάνο, που αφορά τρεις άξονες. Επαφές με Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαϊκή Ένωση και Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. 
 
Επίσης η προετοιμασία της κοινής γνώμης για να αποδεχθεί τη συμφωνία, στην περίπτωση που θα προκύψει από τη διαδικασία, έχει αρχίσει με τους αρμόδιους να επισημαίνουν πως αυτή τη φορά δεν μπορεί να αφεθεί το ζήτημα στην τύχη, παραπέμποντας ουσιαστικά στις προσπάθειες να προετοιμαστεί κατάλληλα το κλίμα για αποδοχή μιας συμφωνίας στο Κυπριακό. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλλιεργείται τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα το κλίμα ότι αυτή τη φορά θα λυθεί.
 
Στο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος του λαού είναι ολοφάνερο πως καταβάλλεται και συστηματική προσπάθεια διασύνδεσης μιας συμφωνίας στο Κυπριακό με την οικονομία. Στο κομμάτι αυτό γίνεται πιο μεθοδική δουλειά, καθώς δημιουργείται η εντύπωση πως τα προβλήματα θα επιλυθούν με μια συμφωνία στο Κυπριακό ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως προς αυτή την κατεύθυνση, σε πολιτικό επίπεδο, θα κινηθεί και η Τρόικα, όταν και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο από τους εν δυνάμει μεσολαβητές. 
 
Ο κυπριακός Ελληνισμός οφείλει να αφυπνιστεί και να αντιληφθεί τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της πατρίδας μας εξαιτίας της αναλγησίας των κυβερνώντων μας. Η κυβέρνηση Ανανστασιάδη με την τακτική του ναι που εμμένει να διατηρεί έχει καταφέρει την πλήρη υποβίβαση των νόμιμων δικαιωμάτων του κυπριακού Ελληνισμού και την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος του Αττίλα, από εισβολέα σε ισάξια κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...