Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Μετώπου Νεολαίας στο κρησφύγετο του Γρίβα Διγενή

Επίσκεψη Μετώπου Νεολαίας στο κρησφύγετο του Γρίβα Διγενή
Μέλη του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν μαζικά το Σάββατο 12/04/14 στο κρησφύγετο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Αρχικά τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας περιηγήθηκαν στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Γεώργιο Γρίβα, ενώ ταυτόχρονα με τη σειρά συναγωνιστές έμπαιναν μέσα στο κρησφύγετο βιώνοντας για λίγα λεπτά την καθημερινότητα του θρυλικού Διγενή, που σε αυτή την στενή τρύπα κάτω από τον νεροχύτη ενός σπιτιού οργάνωσε άριστα τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Στην συνέχεια τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας πέρασαν μπροστά από τον ανδριάντα και το μνήμα του Γεωργίου Γρίβα, όπου ακολούθησαν ομιλίες. Πρώτος τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Γιώργος Σεραφείμ, από το Μέτωπο Νεολαίας Πάφου, κάνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο συναγωνιστής εξήρε τον αγώνα του Διγενή που έδινε συνεχώς μάχες για τον Ελληνισμό μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποκορύφωμα τον αγώνα της ΕΟΚΑ που διοργάνωσε με πάσα μυστικότητα.
Αργότερα εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας Λεμεσού μίλησε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή που εν συντομία έκανε μια ανασκόπηση της σημαντικής προσφοράς του Γεωργίου Γρίβα πριν από την ίδρυση της ΕΟΚΑ. Εν συνεχεία μιλώντας για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, έδωσε έμφαση στην πίστη που είχαν τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ στον Αρχηγό τους, που αποτελούσε την έμπνευσή τους και ακολουθούσαν πιστά τις εντολές του, χωρίς να λυγίζουν μπροστά από τον εχθρό. Όπως τόνισε, ο Γρίβας μέχρι την τελευταία του πνοή ΔΕΝ λύγισε και συνέχισε τον αγώνα του καθώς επέστρεψε μυστικά στην Κύπρο, πεθαίνοντας ως Άξιο Τέκνο της Πατρίδος την 27η Ιανουαρίου το 1974.
Συνεχίζοντας ο συναγωνιστής μίλησε για την διαχρονική σημασία που έχει ο δια βίου αγώνας που έκανε ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής και αποτελεί παράδειγμα για κάθε Έλληνα Εθνικιστή.Αναφερόμενος στους ομοσπονδιακούς πολιτικούς τόνισε πως διαπράττουν ύβρη στην μνήμη του Γρίβα και όσων ηρώων θυσιάστηκαν για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική, γι’ αυτό να ξέρουν πως θα ακολουθήσει η Νέμεσις η οποία θα έχει χρώμα μαύρο και θα τους ρίξει όλους στον καιάδα της ιστορίας. Κλείνοντας τόνισε οι Έλληνες Εθνικιστές είναι οι συνεχιστές του αγώνα που άρχισε ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής με σκοπό την απελευθέρωση της Κύπρου και θα συνεχίσουν μέχρι την τελική νίκη παρά τις διώξεις του καθεστώτος ΑΝΑΝστασιάδη.  
Στην συνέχεια στεφάνι στο μνημείο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας κατέθεσε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή ενώ η εκδήλωση τιμής του αρχηγού της ΕΟΚΑ έληξε με τον Εθνικό Ύμνο, με τους περήφανους ΕΛΑΜίτες να ταρακουνούν την Λεμεσό με την φωνή και τον παλμό τους.
Ακολούθως οι συναγωνιστές βγήκαν μαζικά στους κυριότερους δρόμους και φώτα τροχαίας της Λεμεσού διανέμοντας έντυπο υλικό σχετικά με τις ευρωεκλογές και την ομοσπονδία ενώ μοιράστηκε και η μηνιαία εφημερίδα του κινήματος, με τα μηνύματα από τον κόσμο να είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.  
Giwrgos S 4b75d
Petros A 6706c
Katathesi Stefaniou 9449a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...