Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ από τα
Μ.Μ.Ε. επικαλούνται την... ενότητα των κομμάτων.
Διερωτάται κανείς για ποιούς λόγους, ζητούν την ενότητα, εφ’ όσον αντιδρούν
και  διαφωνούν σε  μεγάλο  βαθμό  όλα  τα  κινήματα και κόμματα,  εκτός  του ΔΗΣΑΚΕΛ;  Εφ’ όσον οι  ηγεσίες των δύο αυτών  αδελφών κομμάτων ακολουθούν  τον  ίδιο δρόμο και συνεχίζουν  απρόσκοπτα,  χωρίς  να  λαμβάνουν  υπ’ όψιν τους  κανένα,  άρα  δεν δικαιούνται να επικαλούνται την ενότητα.  

Η  Ενότητα  Κύριοι  του ΔΗΣΑΚΕΛ  βρίσκεται  σε όλα τα υπόλοιπα κινήματα, κόμματα, οργανωμένα σύνολα  και γενικά ως η λεγόμενη  πλατφόρμα του ΟΧΙ.
Στο  δημοψήφισμα του  2004 οι πιο πάνω δυνάμεις  με  μεγάλη πλειοψηφία της
τάξης του 76% καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν, μεγάλες  προσωπικότητες, πολιτικοί, αρχηγοί των κομμάτων προφήτευσαν ότι το ίδιο σχέδιο θα το επαναφέρουν οι γνωστές δυνάμεις σε διαφορετική μορφή για διαπραγμάτευση, επαναψήφιση.
Ως εκ... θαύματος,  ούτω και  έγινε!   Οι ηγεσίες του  ΔΗΣΑΚΕΛ απεδέχθησαν     
το έγγραφο Ντάουνερ, ως κοινή διακήρυξη Αναστασιάδη – Ερογλου, ένα έγγραφο – σχέδιο με πρόνοιες του σχεδίου Ανάν... 2004  και κάθισαν στις συνομιλίες  για  πάρε  δώσε,  ή  μάλλον...  ΔΩΣΕ – ΔΩΣΕ  προς τους  ημετέρους τους,  αδελφούς Τούρκους.   
Αλλά ας πάρουμε τη μνήμη μας  λίγο πίσω πριν ένα χρόνο, προεκλογικά, που ο  
πρόεδρος Αναστασιάδης και τα επιτελεία του ΔΗ.ΣΥ εδεσμεύοντο στον Κυπριακό Λαό, ότι το σχέδιο Ανάν ανήκει στο παρελθόν και ούτε...  πρόκειται   να το     επαναφέρουν  στο  τραπέζι  των  διαπραγματεύσεων  για... συζήτηση  και να το αποδεχθούν. Φαίνεται καθαρά πλέον στον ορίζοντα ότι η λέξη ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ     στο Δημοκρατικό Συναγερμό δεν έχει καμία αξία ή έννοια ή σεβασμό.
Σαν  απλός  πολίτης  από το βήμα αυτό,  θερμά  καλώ τις δύο ηγεσίες αυτές εάν όντως αναζητούν  την ενότητα  που ο Λαός και τα κόμματα  την επιθυμούν  και  την έχουμε  άμεση ανάγκη  ας  εγκαταλείψουν τις συνομιλίες  ΤΩΡΑ  και τυχόν δεσμεύσεις προς την άλλη πλευρά, ας εντάξει ο  κ. Αναστασιάδης  όλα τα κόμματα   ή  κινήματα  στο  Εθνικό  Συμβούλιο  και  να  παρθούν  εκείνες  οι σοβαρές αποφάσεις οι οποίες είναι προς το Εθνικό  συμφέρον της Κύπρου και του Λαού μας.
Εμπρός λοιπόν αν πράγματι Κύριοι των δύο ηγεσιών  επιθυμείτε  την  Ενότητα, αποδείξτε το ΤΩΡΑ. Ιδού η Ρόδος , Ιδού και το πήδημα. Άλλως   εντελώς άδικα χάνετε τον καιρό σας.

Με Εκτίμηση
Α. Κακουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...