Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Διαδήλωση μουσουλμάνων στην κατεχόμενη Λευκωσία! - Αυτό το μέλλον ετοιμάζει ο Ανα(ν)στασιάδης για την Κύπρο;

Διαδήλωση μουσουλμάνων στην κατεχόμενη Λευκωσία! - Αυτό το μέλλον ετοιμάζει ο Ανα(ν)στασιάδης για την Κύπρο;
Δεκάδες τουρκοκύπριοι ισλαμιστές προχώρησαν σε διαδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «μουσουλμανικής αδελφότητας» και του Μοχάμεντ Μόρσι και κατά της υποψηφιότητας του Αλ Σίσι για την προεδρία της Αιγύπτου.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους για την Κύπρο, η οποία μπορεί στο ενδεχόμενο της Ομοσπονδίας που επιβάλλουν οι ΗΠΑ με το νέο «σχέδιο Ανάν» και στηρίζει ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, να μετατραπεί σε ορμητήριο της «μουσουλμανικής αδελφότητας» και συνεπώς σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των υποστηρικτών της και όσων την αντιπαλεύονται. Αφορμή για τη διαδήλωση-αποκάλυψη του έντονου στοιχείου της «μουσουλμανικής αδελφότητας» στην κατεχόμενη Κύπρο ήταν η έκδοση απόφασης θανατικής καταδίκης του αιγυπτιακού δικαστηρίου σε βάρος υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας ήταν έποικοι, οι οποίοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με την Άγκυρα και καθοδηγούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν. Η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν μαζί με το Κατάρ είναι οι δύο βασικοί υποστηρικτές της «μουσουλμανικής αδελφότητας», οι οποίοι μάλιστα τροφοδοτούν την ένταση και τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο. Οι παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά της Αιγύπτου ήταν και ο λόγος που ο στρατηγός Αλ Σίσι με το που ανέλαβε καθήκοντα μεταβατικού προέδρου απέλασε τον Τούρκο πρεσβευτή και συγκρούστηκε με την κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι ΗΠΑ, παραδόξος διατηρούν μία όχι αρνητικά στάση απέναντι στη «μουσουλμανική αδελφότητα» και βάζουν τρικλοποδιές στον Αλ Σίσι, ο οποίος στράφηκε εξ’ αρχής προς τη Ρωσία για να ενισχύσει με οπλικά συστήματα τη χώρα του μετά το «εμπάργκο» που επιβλήθηκε στο Κάιρο από την Ουάσιγκτον. Αίγυπτος και Ρωσία  ανακοίνωσαν μια στρατιωτική συνεργασία δισ. ευρώ με τη δεύτερη να κάνει αποδεκτό μόλις χθες το αίτημα παραχώρησης στο Κάιρο 24 μαχητικών αεροσκαφών Mig-35. Η Αίγυπτος θα είναι η πρώτη χώρα που θα προμηθευτεί τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους μετά την παραλαβή από τη ρωσική Αεροπορία το 2016.   
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών μάλιστα φέρεται να υλοποιείται με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κόντρα στη συνεργασία Αιγύπτου - Ρωσίας και Αραβικών χωρών οι ΗΠΑ έσπευσαν να ανακοινώσουν την αποδέσμευση προς το Κάιρο επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι». Το παιχνίδι λοιπόν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όπως και οι κίνδυνοι για την Κύπρο, από την ανάδειξη ισχυρού στοιχείου της «μουσουλμανικής αδελφότητας» στα κατεχόμενα.
Δεδομένης της υποστήριξης που παρέχουν Τουρκία και ΗΠΑ η Κύπρος δεν θα μείνει αλώβητη από μία πιθανή σύγκρουση των υποστηρικτών της «μουσουλμανικής αδελφότητας» και των αντιπάλων της, είτε αυτοί είναι Άραβες, είτε Εβραίοι, είτε οτιδήποτε άλλο. Ενδέχεται δηλαδή η Κύπρος να εξελιχθεί σε «πεδίο μάχης» με αντίπαλες δυνάμεις να συγκρούονται στο έδαφος της και να παίρνει η μπάλα τους Ελληνοκυπρίους σε περίπτωση ένωσης στο νησί με το επιβαλλόμενο από τις ΗΠΑ «σχέδιο Ανάν».
Ας αναλογιστεί λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης μία ακόμη αρνητική παράμετρο του σχεδίου που υποστηρίζει και μόνο κακά και δεινά μπορεί να φέρει στη σημερινή Κυπριακή Δημοκρατία. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι τουρκοκύπριοι και σαφώς η Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diadhlwsh-mousoulmanwn-sthn-katechomenh-leukwsia-auto-to-mellon-etoimazei-o#ixzz304pbnZEn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...