Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών από την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών

Παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών από την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την Κυπριακή υπηρεσία Πληροφοριών των οποίων θύμα ήταν και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).
Ακολουθεί το κείμενο:

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του WikiLeaks αποκαλύπτεται γεγονός ότι η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προχωρήσει κατά συρροή σε υποκλοπές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών έξυπνων τηλεφώνων και υπολογιστών εις βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το λογισμικό για τις παραπάνω παρακολουθήσεις είχε διαθέσει Ιταλική εταιρεία η οποία  ενεργούσε κατόπιν συμβολαίου για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρησιμοποιούσε την τεχνολογία εις βάρος Κύπριων πολιτών.
Κατά το παρελθόν έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο πληροφορίες που μιλούσαν για παρακολουθήσεις στελεχών του νόμιμου πολιτικού κόμματος με την επωνυμία "Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο" από πράκτορες της ΚΥΠ και μάλιστα είχε δημοσιευτεί ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία, εν γνώσει του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος από την Επαρχεία Πάφου.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Είναι ενήμερη για το πιο πάνω περιστατικά;
Συμφωνεί με τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών αλλά και για την εμπλοκή σε αυτές ιδιωτικών εταιρειών όταν μία από τις αρχές της ΕΕ είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων;
Υπάρχουν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της κατάχρησης εξουσίας από υπάλληλους υπηρεσιών πληροφοριών εις βάρος πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...