Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΙ

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια, πέρασαν από τη τραγική εκείνη μέρα της εντεκάτης Ιουλίου του 2011. Θλιβερή μέρα για τις Δεκατρείς οικογένειες που καθημερινά ζουν το δικό τους δράμα και αναζητούν το γιατί. Το ίδιο δράμα, συνεχίζει να  ζει μαζί τους και ολόκληρος ο Κυπριακός Ελληνισμός.


Δεκατρείς Ήρωες μας έχασαν άδικα τις ζωές τους από θεληματικές πράξεις των αποφάσεων της διακυβέρνησης Χριστόφια, ο οποίος ούτε καν ένα συγγνώμη δεν ζήτησε από τις μαυροφορεμένες οικογένειες των Ηρώων μας, αλλά ούτε την ευθιξία να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ούτε από τις συνεχείς απαιτήσεις των χιλιάδων διαμαρτυρομένων για ένα μήνα, έξω από το προεδρικό, αλλά ούτε και ετιμωρήθη από την Πολιτεία για το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε επί προεδρίας του. Αντί αυτού η αστυνομία του κ. Χριστόφια προχώρησε και έκανε συλλήψεις τριάντα οκτώ 
 ΕΛΑΜιτών για ...δήθεν επεισόδια έξω από το προεδρικό και τους σέρνουν  για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέχρι σήμερα στα δικαστήρια και τους ταλαιπωρούν αφάνταστα και ψυχολογικά και οικονομικά, εντελώς ΑΔΙΚΑ.      

Εκτός από τον πόνο, τη θλίψη, οι καταστροφές και οι πληγές τεράστιες.
Η εντελώς αποτυχημένη διακυβέρνηση Χριστόφια, εκτός από τη τραγωδία στο Μαρί, επέφερε πολλές καταστροφές στον Τόπο μας, καταστροφές μεγάλου βεληνεκούς, φτώχεια, δυστυχία, πείνα, ανεργία, την τρόϊκα, το μνημόνιο, τις εκποιήσεις ακινήτων, την επαναφορά του σχεδίου Ανάν για ξεπούλημα της Κύπρου μας και του λαού της ως δήθεν λύση του Κυπριακού προβλήματος και άλλα πολλά δεινά.         

Είναι χρέος και υποχρέωση της Πολιτείας, να συμπαρασταθεί στο έπακρον στις οικογένειες των αδικοχαμένων Ηρώων μας και όχι να δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης τώρα, μετά από Δυόμισι χρόνια, ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή για να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και  παρακολούθηση οποιωνδήποτε θεμάτων  που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των θυμάτων.
Αιωνία τους η μνήμη 


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...