Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ελευθέριος Συναδινός: Περί δημοψηφίσματος, διλημμάτων και πολιτικής συνέπειας

Ελευθέριος Συναδινός: Περί δημοψηφίσματος, διλημμάτων και πολιτικής συνέπειας

Τις τελευταίες ημέρες, από την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ζήσαμε όλοι μας, για μια ακόμη φορά, το Ελληνικό παράδοξο σε όλο του το μεγαλείο.

Αν το μήνυμα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 ήταν ΝΑΙ στα μνημόνια, αυτό εν μέρει θα δικαιολογούσε τον πανικό, το φόβο που άμεσα  ή έμμεσα διαπίστωσα, είτε στο διαδίκτυο είτε παρακολουθώντας τα ΜΜΕ. Ειδικά, όμως για μερίδα των Ελλήνων εθνικιστών,είναι ανεπίτρεπτη η στάση αφορισμού του ΟΧΙ, που λογικά διατύπωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή.
Ας εξετάσουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά. Προφανώς η διενέργεια δημοψηφίσματος για μείζονα εθνικά ζητήματα είναι έκφραση δημοκρατίας, λαϊκή συναπόφαση και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως κυβερνητικό άλλοθι αβελτηρίας ή δειλίας, όπως πολλάκις έχει διακηρύξει η Χρυσή Αυγή. Άρα, εξ ορισμού, το να προτείνει αποχή στο δημοψήφισμα, θα αποτελούσε αυτόματα και εκ προοιμίου ακύρωση όσων υποστηρίζουμε. Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι οι Έλληνες εθνικιστές είμαστε ανακόλουθοι λόγων και πράξεων.
Επιπρόσθετα, η προτροπή σε αποχή, αποτελεί απόδειξη αδυναμίας πολιτικής έκφρασης, πολλώ δε μάλλον, αποφυγή και δειλία. Δείλιασε λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα και προσπάθησε να μετακυλήσει την ευθύνη, αυτών που τελικά θα υπογράψει, στον ελληνικό λαό. Αντιθέτως ο  Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή και ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος δεν δείλιασε προτρέποντας σε αποχή, αλλά έλαβε απόφαση και την κοινοποίησε.
Προφανώς πάλι, το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μόνο κάποιος ανόητος αν όχι τρελός, θα μπορούσε να προτείνει ή εν τέλει να ψηφίσει. Το ΝΑΙ ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο, με συνέχιση των προηγούμενων μνημονίων με ακόμα σκληρότερους όρους, με ακόμα περισσότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, με περισσότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Οι προπαγανδίζοντες υπέρ του ΝΑΙ προσπαθούν να μας πείσουν ότι στην Ελλάδα τα πάντα ευδαιμονούν, δεν υπάρχει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, άγρια φορολογία. ΝΑΙ ψηφίζουν τα αποκόμματα που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι και οι προύχοντες του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ, που ψελλίζουν το ΟΧΙ αλλά παρακαλούν για το ΝΑΙ. ΝΑΙ ζητούν εκβιαστικά και επιτακτικά να ψηφίσουμε οι μεγαλοτοκογλύφοι των Βρυξελλών.
Ε, λοιπόν ΟΧΙ σε νέα και παλαιά μνημόνια. ΟΧΙ σε περαιτέρω αφαίμαξη του ελληνικού λαού. ΟΧΙ σε μέτρα 8, 12... δισεκατομμύρια ευρώ. ΟΧΙ στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού. Κυρίως όμως ΟΧΙ στον εθνικό διχασμό. Διχαστήκαμε, παρασυρόμενοι από ένα ψευδεπίγραφο τελεσίγραφο και από ένα επίπλαστο ερώτημα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορά στις προτάσεις των δανειστών και πάνω σε αυτές τοποθετήθηκε ο  Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή. Η προπαγάνδα των δοσίλογων πολιτικών, των  ΜΜΕ της διαπλοκής και των πληρωμένων δημοσιογράφων, μετάφρασαν το ερώτημα σε τελεσίγραφο εντός ή εκτός ευρώ και ευρωζώνης. ΗΜΑΡΤΟΝ!
Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, ούτε προβλέπεται από καμία συνθήκη της ΕΕ, η εκδίωξη χώρας από την ζώνη του ευρώ, αν αυτή δεν το επιθυμεί. Δεν έχει προβλεφθεί καν, η αποχώρηση κράτους μέλους από τη νομισματική ένωση, παρά μόνο τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εισόδου, στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Όσο και να φωνάζουν η φράου Μέρκελ, ο μισέλληνας Σόιμπλε, ο βιβλιοπώλης Σούλτς και ο Γιουνγκέρ. Υπάρχει δυστυχώς όμως ο φόβος. Ο φόβος που εντέχνως διασπείρεται, ριζώνει και δηλητηριάζει τη σκέψη και ολόκληρο λαό. Ουρές στα ΑΤΜ, στις υπεραγορές και στα βενζινάδικα. Κραυγές αγωνίας για παραμονή στο ευρώ και ας υπογράφουμε μνημόνια και ας υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Λες και μας ρώτησε κανείς να λάβουμε απόφαση για αυτό.
Οι πλέον νηφάλιες τοποθετήσεις στη Βουλή, αυτές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θυσιάστηκαν στο βωμό του επίσημου δημοσιογραφικού εμπάργκο, που έχει επιβληθεί. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση, όλων όσων αναθεμάτισαν το ΟΧΙ της  Χρυσής Αυγής, ανάμεσα σε αυτούς και συναγωνιστές, παραθέτω κάποια γεγονότα:
- Σε συνέντευξη του προ ημερών στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο bankingnews.gr, ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε σαφέστατα ότι, το ευρώ αποτελεί προσωρινά μονόδρομο, εφόσον δεν υφίσταται πρωτογενής παραγωγή. Μόνο με απόκτηση πρωτογενούς παραγωγής, δημιουργούνται οι ευνοϊκές συνθήκες μετάβασης σε εθνικό νόμισμα.
- Η ανακοίνωση τύπου αλλά και οι τοποθετήσεις στη συζήτηση για το δημοψήφισμα στην ολομέλεια της Βουλής, ήταν σαφέστατες. ΟΧΙ στην πρόταση 12 δισ. των δανειστών, ΟΧΙ στην πρόταση 8 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ στην πρόταση 2 δισ. του mail Χαρδούβελη της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου, ΟΧΙ σε συνέχιση των μνημονίων. ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συζήτηση με τους τοκογλύφους δανειστές, εφόσον δεν τίθενται οι πραγματικές παράμετροι, δηλαδή διαγραφή χρέους, ακύρωση του αγγλικού δίκαιου, ισότιμη αντιμετώπιση της Ελλάδας στην ΕΕ κτλ.
Αφήστε λοιπόν επιμέρους τις ανοησίες τύπου "Μένουμε Ευρώπη" και "γίναμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ". Το ΟΧΙ της Χρυσής Αυγής ισοδυναμεί με αντίσταση στις τοκογλυφικές πρακτικές εγχώριων και ξένων πολιτικών. Ούτε από την Ένωση θα εκδιωχθούμε γιατί δε συμφέρει τους τοκογλύφους, ούτε από το ευρώ για τους λόγους που προανέφερα, άσχετα αν ο Έλληνας θα ψελλίζει ζήτω που μείναμε στο ευρώ, χωρίς να έχει ευρώ στην τσέπη!
Κλείνοντας να θυμίσω τα λόγια του Ρωμαίου φιλόσοφου Lucious Annaeus Seneca. "Αν κάποιος δε γνωρίζει προς τα που θέλει να ταξιδέψει, τότε κανείς άνεμος δεν είναι ευνοϊκός". Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και επιλογή εφικτών στόχων. Ποιοι είμαστε, τι έχουμε και που θέλουμε να καταλήξουμε. Κυριότερα όμως χρειαζόμαστε ηγέτη στο τιμόνι και λαό ενωμένο. Σας διαβεβαιώνω ότι, ο Τσίπρας μόνο αβεβαιότητα, αβελτηρία, ανευθυνότητα και πολύ περισσότερο έλλειμμα αγάπης για την Ελλάδα και τους Έλληνες, έχει να επιδείξει ως τώρα.
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eleutherios-sunadinos-peri-dhmopshfismatos-dilhmmatwn-kai-politikhs-sunepei#ixzz3eeHzUiQJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...