Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Να δικαιωθούν οι απεργοί οικοδόμοι στην Μαρίνα της Λεμεσού


Εδώ και κάποιες μέρες οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία η οποία ανέλαβε την κατασκευή της μαρίνας της Λεμεσού, απεργούν αντιδρώντας στην απόδοση κατασκευαστικού έργου μέσω υπεργολαβιών σε άλλες εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν κοινοτικούς εργάτες για τις εργασίες.
Η τακτική αυτή από την εταιρεία αφήνει όπως είναι φυσικό άνεργους τους Έλληνες εργάτες οι οποίοι και απολύονται αφού δεν υπάρχει κατασκευαστικό έργο για τους ίδιους. Η επιθυμία για μεγιστοποίηση του κέρδους από τις επιχειρήσεις, τις οδηγεί στην συμπίεση του κόστους μέσω της εργοδότησης κοινοτικών εργατών, με πολύ πιο φθηνό μεροκάματο, εκτός των συμφωνημένων συλλογικών συμβάσεων.

Είχαμε από νωρίς επισημάνει τις στρεβλώσεις που προκάλεσε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί στην έλευση κοινοτικών εργατών. Μέσα στις θέσεις του κινήματός μας άλλωστε είναι η επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων της ελεύθερης διακίνησης εργατικού δυναμικού για τον περιορισμό του φαινομένου ανεξέλεγκτης εισαγωγής κοινοτικών εργατών.

Η αντίδραση λοιπόν των εργαζομένων είναι απολύτως δικαιολογημένη και έχει την πλήρη συμπαράσταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Ελπίζουμε πως ο αγώνας τους θα έχει στο τέλος ευτυχή κατάληξη.

Αντρέας Δημητρίου Έλληνας
Υποψήφιος Βουλευτής Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (E.ΛΑ.Μ.)
Eπαρχία Λάρνακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...