Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Η ΤΑΙΝΙΑ "ΚΑΤΥΝ"


Απόψε στις 23:40 ο ΑΝΤ1 Ελλάδος προβάλλει την ταινία "Κατύν".Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Αντρέϊ Βάϊντα υπογράφει μια ταινία καταγγελίας βαθιά πολιτική. Μια ταινία που γράφεται με αίμα, για την διατήρηση της μνήμης. Με δυνατές εικόνες και με την χρήση πολλών ντοκουμέντων της εποχής μεταφέρει αριστουργηματικά τις δικές του μνήμες από τον Β.Π.Πόλεμο.Από την σφαγή στο δάσος του Κατύν όπου έχασε την ζωή του και ο πατέρας του. 
Το 1939 οι Γερμανοί και οι Σοβιετικοί εισβάλλουν στην Πολωνία.Οι δεύτεροι αιχμαλωτίζουν χιλιάδες αξιωματικούς και στρατιώτες του Πολωνικού στρατού. Η Άννα και η πεθερά της φεύγουν από την Κρακοβία για να συναντήσουν τον άντρα της πρώτης, αξιωματικό του πολωνικού στρατού, με σκοπό να τον πείσουν να δραπετεύσει . Αυτός αρνείται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του.Αργότερα οι Σοβιετικοί θα κατηγορήσουν τους Γερμανούς για την σφαγή. Μέχρι που η Άννα βρίσκει το ημερολόγιο του άντρα της και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΠΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης Αποφάσισα να αναφερθώ σήμερα σε έναν Έλληνα που μπροστά του ο Αμερικάνος Ράμπο φαντάζει ως «προσκοπάκ...