Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ.Α.


Με επιτυχία έληξε η εκδήλωση στα πολιτικά μας γραφεία στην Πάφο, για την 1η Απριλίου και τον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. . Εκλεκτοί προσκεκλημένοι στα κατάμεστα γραφεία μας ήταν 5 Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους.
 Συγκεκριμένα οι 5 Αγωνιστές της ΕΟΚΑ που έδωσαν το παρόν τους στα γραφεία μας  ήταν ο κ.Παύλος Νικήτα , κ. Ιωάννης Καραολής , κ. Γιώργος Στενιώτης , κ. Σάββας Κουρσάρος και κ.Σάββας Νεοφύτου και τιμήθηκαν όλοι  για την συνεισφορά τους στον θρυλικό εκείνο αγώνα που είχε σκοπό την EΝΩΣΗ της Κύπρου με την Μάνα Ελλάδα.



Αρχικά έγινε ομιλία από εκπρόσωπο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) καθώς και από εκπρόσωπο του Μετώπου Νεολαίας μας. Ακολούθως τον λόγο πήραν οι 5 αγωνιστές όπου μας ανέπτυξαν και ανάλυσαν άγνωστες πτυχές του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

 Βλέπετε αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για το καλό της Πατρίδος , κάποιοι τους ξέχασαν και τους έβαλαν στο περιθώριο παραμερίζοντας τους . Εμείς όμως δεν ξεχνούμε τέτοιου είδος ανθρώπους και τους ευχαριστούμε για το έργο τους , ένα έργο που θαυμάζουμε και το έχουμε σαν φάρο και οδηγό μας, και όλους τους ήρωες, πρότυπα μας.

Και οι 5 Αγωνιστές συγχάρηκαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για το Αγώνα και την δράση που κάνει για να διατηρήσει την Κύπρο Ελληνική.

Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Αγωνιστές για το έργο τους και η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...