Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

15 Νοεμβρίου 2012: Οι μαθητές ξανά στους δρόμους


15 Νοεμβρίου 1983. Μία ημερομηνία που ηχεί άγνωστη στα ώτα χιλιάδων μαθητών της πατρίδας μας. Οι εκδηλώσεις αντίθεσης της αποσχιστικής κίνησης του Ντενκτάς, μας παίρνουν πίσω περίπου 2 δεκαετίες και χωρίζονται σε δύο φάσεις.
Συγκεκριμένα στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές της δεκαετίας του '90 όπου οι δυναμικές εκδηλώσεις θορυβούσαν τον κατακτητή και ανάγκαζαν την ΜΜΑΔ να παρατάξει τις πιο μάχιμες της μονάδες. Μία εποχή τόσο κοντινή, αλλά συνάμα τόσο μακρινή. Μία εποχή όπου ο αρθρογράφος, αλλά και οι πλείστοι συμμετέχοντες στην μεγάλη πορεία της 15ης Νοεμβρίου 2012, ήταν αγέννητοι.

Μία ζωή λοιπόν πέρασε από τότε. Εμείς, μεγαλώσαμε σε μία φάση διαφορετική, όπου οι νέοι διαδήλωναν σε κλειστά στάδια, αγωνίζονταν με μαχητικές συναυλίες, αντιστέκονταν στην κατοχή μέσα στις αγωνιστικές καφετέριες. Φωτεινή εξαίρεση ολιγομελείς ομάδες Εθνικιστών, που η φωνή τους όμως πνιγόταν από τα κοκορίσματα των νέων των παλαιών κομμάτων. 

Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την ίδρυση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Από τη μέρα εκείνη συντεταγμένες ομάδες Εθνικιστών, πειθαρχημένες στην κοσμοθεωρία του Λαϊκού Εθνικισμού πορεύονταν με απόλυτη τάξη στους κεντρικότερους δρόμους των πόλεων και στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας. Κάθε χρόνο οι δεκάδες αυτές μεγάλωναν, μέχρι που έγιναν εκατοντάδες και τάρατταν την ησυχία των πόλεων.

Έλληνα μαθητή,

Η λύση εμφανίζεται μπροστά σου. Μπορείς να δείξεις την αντίθεσή σου στην κατοχή των εδαφών μας; Μπορεί να αντισταθείς στον ραγιαδισμό που διακατέχει την κοινωνία μας;

Ήρθε η ώρα πλέον να το αποδείξεις. Στις 15 Νοεμβρίου έχεις δύο επιλογές. Από τη μία οι νέοι των συστημικών κομμάτων που θα στήσουν για μία ακόμη χρονιά ένα "αντικατοχικό" πανηγυράκι που θα θυμίζει τσίρκο. Μόνο που οι κλόουν τους θα βρίσκονται στα διάφορα, "εθνικόφρονα" ή "λαϊκά", καφενεία προσπαθώντας να αποσπάσουν δέκα περισσότερες ψήφους. Από την άλλη, η νεολαία των Εθνικιστών που θα βρεθεί ξανά απέναντι ακριβώς από τον κατακτητή έχοντας στο πιο υψηλό σημείο τα λάβαρα  και τη σημαία μας.

Επαφίεται στον πατριωτισμό του κάθε ενός να επιλέξει. Το Μέτωπο Νεολαίας θα βρίσκεται εκεί! Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και επίγνωση της σωτηρίας του μέλλοντός μας στεκόμαστε στο Οδόφραγμα της ντροπής και βροντοφωνάζουμε για τα δίκαια του Έθνους μας και του λαού μας. Ενάντια στον κατακτητή αλλά και στους πολιτικάντηδες που εδώ και τόσες δεκαετίες καταδυναστεύουν την πατρίδα μας.


Προσυγκέντρωση:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ώρα: 10 π.μ.
Γραφεία Κεντρικής Διοίκησης Ε.ΛΑ.Μ.
Οδός: Νάξου 2
(Πλησίον CYTA Λυκαβητού, απέναντι από Υπουργείο Εμπορίας, Βιομηχανίας & Τουρισμού)


Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...