Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βρετανία: Κατάλογο με πολιτικούς ύποπτους για παιδεραστία παρέλαβε ο Κάμερον


Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα το πρωί», στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο παρουσιαστής Φίλιπ Σόφιλντ έτεινε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας έναν κατάλογο με τα ονοματεπώνυμα προσωπικοτήτων του Συντηρητικού κόμματος, «ύποπτων για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έδειξε να ταράζεται. Παρέλαβε τον κατάλογο που τού ενεχείρισε ο Σόφιλντ, αλλά διατύπωσε αμέσως την επιφύλαξη ότι οφείλει κανείς να κρατά αποστάσεις από τέτοιες καταγγελίες... Αναφέρθηκε, ιδίως, στην επιφυλακτικότητά με την οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει την καταγγελία περί παιδεραστίας σε βάρος υψηλά ιστάμενου Βρετανού πολιτικού καθ' όλη τη δεκαετία1970-1980.

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος, εάν δεν τηρήσουμε κάποιες αποστάσεις, να ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών έναντι των ομοφυλόφιλων στη χώρα μας», υπογράμμισε ο βρετανός Πρωθυπουργός. «Με ανησυχεί πάντως αυτό που κάνετε, να ανασύρετε από το διαδίκτυο έναν τέτοιο κατάλογο...όποιος έχει στοιχεία για παιδεραστία (. . .) ας απευθυνθεί στην Σκότλαντ Γιαρντ, που είναι η αρμόδια»

Πάντως ο τηλεπαρουσιαστής, που ειδικεύεται στις εκπομπές για παιδιά, ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια διότι ήταν ορατό στους τηλεθεατές τμήμα του καταλόγου, που έδωσε σε «ζωντανή», απευθείας μετάδοση, στον Βρετανό πρωθυπουργό. «Δεν είχα την πρόθεση να εκθέσω στον τηλεθεατή κάποιο από τα ονόματα στον κατάλογο», είπε ο Σόφιλντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...