Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ το ίδιο μαγαζί ...



Σειρά συναντήσεων με την Υπουργό της Β. Ιρλανδίας, τον Υπουργό Ευρώπης καθώς και μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, είχε την Δευτέρα 19/11 στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του "υπερπατριωτικού" κόμματος ΔΗ.ΣΥ., Νίκος Αναστασιάδης.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα όπως το Κυπριακό, αλλά και για την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και για τις τουρκικές απειλές στις έρευνες που διεξάγονται.

Στο παρόν άρθρο δεν θα σταθούμε στις συναντήσεις που έκανε, αλλά στις δηλώσεις που έκανε και πέρασαν απαρατήρητες.


Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός φιλομοσπονδιακός και γνωστός για τις επαναπροσεγγιστικές του τάσεις, κ. Ανα(ν)στασιάδης, δήλωσε: «Από την μια τα κίνητρα που παρέχουν για λύση του Κυπριακού και προς τους Τ/κ και προς την Τουρκία -με την έννοια ότι μια λύση θα βοηθήσει να καρπωθούν οφέλη και οι συμπατριώτες μας Τ/κενώ μια ειρήνη στην περιοχή σίγουρα θα συμβάλει σημαντικά και προς όφελος της Τουρκίας. Αλλά την ίδια ώρα έχω τονίσει ότι τίποτε δε θα παραλείψουμε τον οποίο να διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ».

Αυτή την φορά όμως οι οπαδοί του ΔΗΣΥ εξαφανίστηκαν, άλλοι το έκαναν γαργάρα και άλλοι δε έκαναν ότι δεν άκουσαν τίποτα, ενώ πριν λίγο καιρό όταν ο μεγάλος τους, κατά τα άλλα «εχθρός»,  πρόεδρος της Κυπριακής «Δημοκρατίας», Δημήτρης Χριστόφιας προέβηκε σε παρόμοιες δηλώσεις, όλοι αυτοί έπεσαν να τον "φάνε".

Για κάποιους που έχουν σύντομη ή επιλεκτική μνήμη, να θυμίσουμε τις δηλώσεις: «Θεωρούμε ότι η πιθανή ανεύρεση και εξόρυξη υδρογονανθράκων θα αποτελέσει ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο για Ε/κ και Τ/κ να φτάσουμε σύντομα σε μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ούτως ώστε σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, οι δύο κοινότητες να απολαύσουμε τα οφέλη από τον πλούτο που η φύση έχει χαρίσει στην πατρίδα μας». «Επίσης διαβεβαίωσε παράλληλα τους Τ/κ ότι ανεξαρτήτως συνθηκών θα έχουν να ωφεληθούν από τους καρπούς της πιθανής ανεύρεσης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.»

Τότε πήραν φωτιά οι διάφορες ιστοσελίδες και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τους οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος, αφού έσχιζαν τα ιμάτια τους. Ενώ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικίνδυνο κατά τα άλλα πρόεδρο. Τώρα που χάθηκαν όλοι αυτοί;

Η πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν ένα ακόμα από τα πιο τρανό παράδειγμα πολιτικής ομοιότητας των δύο τάχα αντικρουόμενων κομμάτων. Είναι καιρός ο κόσμος να ξυπνήσει και να δει πίσω από τις μάσκες, τις πολιτικές ταμπέλες αλλά και τις κομματικές αποχρώσεις. Είναι καιρός ο κόσμος να καταλάβει ότι το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, πέραν από τα χρώματα, δεν έχουν καμιά διαφορά και ας μην παρασύρεται από τις προεκλογικές κόντρες των δύο κομμάτων και τις κούφιες τους δηλώσεις.

Αντίσταση σε όλο αυτό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο αποτελεί μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), γι αυτό και όλοι τους το πολεμούν λυσσαλέα. Το Εθνικιστικό Κίνημα αποτελεί διέξοδο από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτά τα χάλια. Με τις ξεκάθαρες του θέσεις δίνει πνοή ελπίδας, για μια πατρίδα που θα ανακτήσει την χαμένη της περηφάνια.

Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...