Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δυναμική παρουσία του Μετώπου Νεολαίας Ε.ΛΑ.Μ., στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ξύπνησε το αντικατοχικό συναίσθημα


Δυναμική παρουσία του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην σημερινή εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους. Εκατοντάδες μαθητές πορεύτηκαν στις γραμμές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και διατράνωσαν την αντίθεση τους για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία μας που βρίσκονται στην οδό Νάξου 2, γωνιά με την Λεωφόρο Μακαρίου και πορεύτηκαν στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας. Τα συνθήματα των μαθητών δονούσαν για ώρες την πρωτεύουσα και πέρασαν το μήνυμα προς όλους ότι η Νεολαία μας όσο και να προσπαθούν οι διάφοροι εντολοδόχοι δεν ξεχνά.

Η πορεία των μαθητών πέρασε και μπροστά από την βουλή όπου και έγινε ολιγόλεπτη στάση. Το Μέτωπο Νεολαίας στην είσοδο της βουλής έκαψε συμβολικά σημαία του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, ενώ αποδοκίμασαν έντονα του πολιτικές μας πάτρονες. Ακούστηκαν επίσης και συνθήματα κατά του μνημονίου, διατρανώνοντας έτσι την αντιμνημονιακή γραμμή τουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Στην συνέχεια η πορεία μας πορεύτηκε προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Εκεί οι μαθητές ανακόπηκαν από ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Στην συνέχεια έφτασε και η οργανωμένη πορεία της ΕΦΕΝ στο οδόφραγμα. Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρεχώρησε χώρο στην πορεία της ΕΦΕΝ, αφού ο λόγος ήταν ο ίδιος και έτσι οι δύο πορείες ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό ενάντια στην παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Η δυναμική πορεία των μαθητών όμως και η συγχώνευση των δύο πορειών, φαίνεται δεν άρεσε στο πολιτικό κατεστημένο ή στους επικεφαλής των πραιτοριανών του Χριστόφια, που εξοπλίστηκαν αμέσως με πλήρη αντιδιαδηλωτική εξάρτηση. Στην συνέχεια οι εγκάθετη του κομμουνιστικού καθεστώτος άρχισαν να σπρώχνουν και να κτυπούν αναίτια τους μαθητές, που διαδήλωναν ειρηνικά.

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν πέρασε και δεν λύγισε το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών. Το μήνυμα πέρασε σε άπαντες. Η νεολαία είναι εδώ, ζωντανή και ακμαία, ενάντια στην προσπάθεια των διαφόρων καλοθελητών που θέλουν την νεολαία άπραγη και αδιάφορη χωρίς ίχνος εθνικού φρονήματος. 


Μακριά και από τις οποιοσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, όπως κάποιους άλλους θλιβερούς που παρευρέθηκαν στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού, ελέω προεδρικών εκλογών, με σκοπό να μαντρίσουν ψηφοφόρους, τραγουδώντας και φωνάζοντας για τον μύθο της επανένωσης. Αυτοί που αποφάσισαν φέτος να αφήσουν τα κλειστά γήπεδα, και θυμήθηκαν να κατέβουν στα οδοφράγματα να "διαδηλώσουν", δείχνοντας έτσι ένα πιο πατριωτικό πρόσωπο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Καλούμε την νεολαία να γυρίσει πλάτη σε όλους αυτούς τους δοσίλογους και να στραφεί και πάλι σε Εθνικούς αγώνες, για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...