Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εθνικισμός και Ελληνικότητα


«Φωτιά» έχουν πάρει τα ΜΜΕ και ορισμένοι εκπρόσωποι διαφόρων θεσμών του Ελληνικού Κράτους, εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. «Πυρ ομαδόν» για να προστατεύσουν την τροφό και προστάτιδά τους ανθελληνική και ξενοκρατούμενη «πολιτεία», ώστε αυτοί να συνεχίσουν να νέμονται αγαθά, τίτλους και αξιώματα και οι ξένοι πάτρωνές τους να προωθούν τις γεωπολιτικές τους βλέψεις.

Αιχμή του «δόρατος» εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μια ελεεινή ρητορική που  παρουσιάζει το Λαϊκό Σύνδεσμο σα μια οργάνωση τραμπούκων που ενεργεί με οδηγό το μίσος προς τον άνθρωπο, προς τους άλλους λαούς και πολιτισμούς. Ασφαλώς πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας,  αφού άλλοι είναι εκείνοι που βλέπουν «άξονες του κακού» στον κόσμο, πολιτισμούς που υστερούν σε σχέση με τις «κατακτήσεις» του δικού τους πολιτισμού και ως νέοι σταυροφόροι, μαζί με τους «πεφωτισμένους» συνεργάτες τους των τοπικών κοινωνιών, έχουν αναλάβει «ιεραποστολικό» έργο να τους φέρουν όλους στον «ίσιο δρόμο».
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως γνήσιο εθνικιστικό κόμμα, διαπνέεται εξ ορισμού από το αίσθημα σεβασμού των άλλων λαών, της ιστορίας και του πολιτισμού τους. Πιστεύει στο δικαίωμα του κάθε έθνους να έχει το δικό του κράτος, το οποίο να οργανώνει με τον τρόπο που επιθυμεί, αναπτύσσοντας ανεμπόδιστα το δικό του πολιτισμό. Τα γεωγραφικά όρια του κράτους καθορίζει η ελεύθερη βούληση κάθε λαού. Όταν αυτή έχει ακυρωθεί από μια πολιτική βίας (π.χ βίαια εκρίζωση πληθυσμών), σύμφωνα με τον Α. Παπαναστασίου εφαρμόζεται η αρχή των ιστορικών δικαιωμάτων. Απόσβεση δικαιωμάτων με τη βίαιη κατοχή ενός τόπου δεν αναγνωρίζεται. Ούτε υπάρχει χρονικό όριο πέραν του οποίου η βία παραγράφεται και η άδικη κατάληψη μεταβάλλεται σε νόμιμη.
Επομένως ο Εθνικισμός ως ιδεολογία, συνεπάγεται τη συγκρότηση της διεθνούς κοινωνίας από έθνη-κράτη και όχι από βιαίως «ομογενοποιημένους» φυλετικά και πολιτισμικά ανθρώπους, στα πλαίσια μιας παγκόσμιας κοινωνίας, κάτω από την ηγεμονία μιας υπερδύναμης. Πως λοιπόν μια ιδεολογία που ασχολείται αποκλειστικά με τα του «οίκου» της, χωρίς να παρεμβαίνει ποτέ στα εσωτερικά των άλλων χωρών, είναι δυνατόν να κατηγορείται ότι «βγάζει» μίσος για τους άλλους λαούς; Ας το καταλάβουν καλά οι λασπολόγοι και οι προβοκάτορες, οι Έλληνες Εθνικιστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους πακιστανούς του Πακιστάν, τους Μαροκινούς του Μαρόκου και γενικά με τους κατοίκους οιασδήποτε χώρας του κόσμου, όταν αυτοί δεν ανακατεύονται στα εσωτερικά μας πράγματα. Έχουν όμως μεγάλο πρόβλημα με τους απρόσκλητους εισβολείς στην πατρίδα μας, οι οποίοι δεν εξηγούν ποιος τους έδωσε τα 5.000 δολάρια το «κεφάλι» για να έρθουν λαθραία στην  Ελλάδα, προκαλώντας χάος, ανομοιογένεια και ασυνεννοησία.
Ιδιαίτερα για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπου οι βασικές έννοιες και αρχές του εθνικισμού, είναι «ζυμωμένες» με τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, οι θεωρίες μίσους εναντίον άλλων ανθρώπων, με αποκλειστικό σκεπτικό ότι δεν ανήκουν στη δική μας φυλή, είναι απολύτως ασύμβατες και ξένες προς την ιδεολογία της.
Όμως, ενώ το μίσος ως ανθρώπινο πάθος είναι κάτι κακό και απευκταίο, όταν γίνεται όπλο για την υπεράσπιση των «ιερών και οσίων» ενός έθνους, είναι απολύτως δικαιολογημένο και αποδεκτό. Έτσι εξηγείται γιατί ο όρκος των «Φιλικών» μεταξύ των άλλων έλεγε: «Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδος μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, …»Που σημαίνει ότι οι Έλληνες της Επανάστασης του ’21, ορκίζονταν να «τρέφουν μίσος» στην  καρδιά τους για να ελευθερώσουν την Πατρίδα, χωρίς φυσικά να μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει μισαλλόδοξους. Εμείς λοιπόν που σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με τυράννους και με οπαδούς των τυράννων και με τους ομόφρονες όλων αυτών, οι οποίοι όλοι μαζί επιβουλεύονται την ιστορική μας επιβίωση, γιατί δε δικαιούμαστε να πούμε το ίδιο; Μήπως αυτοί που μας χαρακτηρίζουν μισαλλόδοξους, απλά είναι εχθροί της Πατρίδας και προσπαθούν να απονευρώσουν την αντίσταση των Ελλήνων;
Ο δικός μας Εθνικισμός και η δική μας Ελληνικότητα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά που οι υβριστές του δημόσιου βίου και οι εκφραστές ξένων συμφερόντων ως Ελληνικών, διατυπώνουν καθημερινά στα ιδιόκτητα ΜΜΕ.
Ο δικός μας Εθνικισμός προκύπτει ως ευθεία αντιδιαστολή προς τους “γνωστούς άγνωστους”, απάτριδες, άθεους, “ανθρωπιστές”, “διεθνιστές”, “αγωνιστές” εναντίον της “πλουτοκρατίας” και του “φασισμού”.
Ο δικός μας Εθνικισμός προσδιορίζεται και οριοθετείται από τους γνωστούς στίχους του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά:
“Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι! Οι λύκοι!”
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί!
Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι
Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...