Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Έλλειψη ενδιαφέροντος για σταδιοδρομία στον Τουρκικό ΣτρατόΗ απροθυμία για συμμετοχή στους διαγωνισμούς ΕΠ.ΟΠ. του Τουρκικού Στρατού σχετίζεται με τις υψηλές απώλειες που υφίσταται το προσωπικό από τους Κούρδους αντάρτες.
Σε ναυάγιο οδηγείται το σχέδιο επαγγελματοποίησης του Τουρκικού Στρατού λόγω απροθυμίας συμμετοχής στους διαγωνισμούς πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, παρά τις υψηλές μισθολογικές απολαβές που παρέχονται. Το χαμηλό ενδιαφέρον για σταδιοδρομία στο Τουρκικό Στρατό σχετίζεται άμεσα με την πρόσφατη απόφαση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να μην χρησιμοποιούνται πλέον κληρωτοί στις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του περασμένου έτους, από 5.103 θέσεις επαγγελματιών οπλιτών που είχαν προκηρυχθεί το Μάρτιο του 2011, καλύφθηκαν τελικά μόλις οι 1.992.
Συγκεκριμένα, για το σχετικό διαγωνισμό του Τουρκικού Στρατού υποβλήθηκαν αρχικά 17.827 αιτήσεις και από εκείνους που κλήθηκαν να παρουσιαστούν, εμφανίστηκαν μόνο 3.038 υποψήφιοι. Με το πέρας των υγειονομικών, ψυχοτεχνικών και αθλητικών δοκιμασιών οι επιτυχόντες ανήλθαν σε 1.992, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να ολοκληρώσουν εκπαίδευση τρίμηνης διάρκειας. Από αυτούς φαίνεται πως υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις ή αποκλεισμοί από την εκπαίδευση καθώς σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Hürriyet υποστηρίζει ότι ανέρχονται σε 1.500. Σημειώνεται πως ο μισθός του επαγγελματία οπλίτη που συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ανέρχεται σε 3100 τουρκικές λίρες (περίπου €1.350) ενώ στο τέλος του έτους λαμβάνουν επίδομα 7000 τουρκικών λιρών (περίπου €3.000).
Μεσοπρόθεσμος στόχος του Τουρκικού Στρατού είναι η πρόσληψη 25.000 ΕΠ.ΟΠ μέχρι το 2015 και ο διπλασιασμός τους μέχρι το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...