Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Υπόθεση Αϊβαλιώτη: Αστυνομική φρουρά σε ανυπότακτο πρώην βουλευτή;


δσ
Σε 19 ημέρες ο πρώην βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης συμπληρώνει τα 44 έτη και απαλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.
Στις 24 Οκτωβρίου η βουλευτής Μ. Χρυσοβελώνη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης με θέμα «Νέα υπόθεση εξαφάνισης στρατολογικού φακέλου», στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι «αποκαλύφθηκε πως τα έγγραφα του στρατολογικού φακέλου του τέως Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη τα οποία είχαν δήθεν καταστραφεί στην πραγματικότητα υπήρχαν και μάλιστα περιήλθαν εκ νέου στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τα είχαν “χάσει”. Από τα έγγραφα αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο (…), αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο Κ. Αϊβαλιώτης ενέπαιζε για χρόνια τις αρχές επικαλούμενως ψευδώς την ιδιότητα του “υπαλλήλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” αλλά και ότι χρησιμοποίησε πλαστές βεβαιώσεις με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου F. Barrett προκειμένου να αποφύγει τη στράτευση». Στην ίδια ερώτηση επισημαίνεται πως στις 6-9-2012 εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία να ανευρεθεί ο εκ νέου “εξαφανισμένος” φάκελος στο ΥΠΕΘΑ και πως η τύχη του φακέλου του τέως βουλευτή φέρεται να αγνοείται για μια ακόμη φορά από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Η κοινοβουλευτική ερώτηση εδώ και η (αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια) απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου εδώ.
Στο θέμα επανήλθε η βουλευτής μέσω του Τύπου, καταγγέλοντας προσπάθεια συγκάλυψης και επισημαίνοντας τον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης μέχρι το τέλος του χρόνου αφού ο γεννηθείς στις 3-9-1968 πρώην βουλευτής συμπληρώνει τα 44 έτη από 1-1-2013 οπότε δεν υπέχει πλέον υποχρέωση στράτευσης.
φδφδ
Εφημερίδα των Συντακτών, 11/12/2012
Η αποφυγή στράτευσης επιβεβαιώνεται και από δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (30/09/2007):
Ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθειά του, το 2005, να διορισθεί ώς μόνιμος υπάλληλος στο διοικητικό τμήμα του «Αττικού Νοσοκομείου». «Πέρασε» στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκόμιζε πιστοποιητικό σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Το πιστοποιητικό δεν έφτασε ποτέ. Έτσι, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αρχικά, και η διοίκηση του «Αττικού» στη συνέχεια, αποφάσισαν την απόλυσή του: «Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, απολύεται από την Υπηρεσία ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης του Ιωάννη, καθόσον κρίθηκε ακατάλληλος προς μονιμοποίηση», αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ αρ.385, με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006.
Τελικά, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ και εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής (!) έκανε χρήση των διατάξεων για τους ανυπότακτους, “υπηρετώντας” θητεία 45 ημερών: Παρουσιάστηκε στο ΚΕΠΒ Θήβας με την 08′ Β ΕΣΣΟ και απολύθηκε με την μετάθεσή του από την 163 Α/Κ Μοίρα Μέσου Πυροβολικού στο Διδυμότειχο. Ο ίδιος δηλώνει από το facebook ότι προτίθεται να υπηρετήσει και πάλι στον Έβρο:
ηξκηξξ
Σε κόκκινο πλαίσιο η ένδειξη ότι το προφίλ στο facebook είναι δημόσιο-ορατό σε όλους.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (1-12-2012), το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαθέτει αστυνομική φρουρά 92 ανδρών σε 48 πρώην πολιτικούς. Τη μερίδα του λέοντος της αστυνομικής προστασίας λαμβάνουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης (10 αστυνομικοί), Χρήστος Παπουτσής (10), Πάνος Μπλεγλίτης (6), Σήφης Βαλυράκης (6) και … ο Κώστας Αϊβαλιώτης με 3 αστυνομικούς!
Ερώτηση προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Θα στρατευθεί κανονικά ο Κ. Αϊβαλιώτης αφού σύμφωνα με το Νόμο στις ευνοϊκές διατάξεις δεν υπάγονται όσοι με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκάλεσαν την έκδοση παράνομων πράξεων προκειμένου να αποφύγουν την υποχρέωση στράτευσής τους;
Ερώτηση προς Υπουργό Δικαιοσύνης: Θα υπάρξουν ενέργειες των Εισαγγελικών Αρχών τόσο για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους της “εξαφάνισης” του συγκεκριμένου στρατολογικού φακέλου και παραπομπή στη Δικαιοσύνη εκείνων που καταφεύγουν στη χρήση πλαστών βεβαιώσεων με σκοπό την αποφυγή της στράτευσης;
Ερώτηση προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης: Εάν επιβεβαιώνεται το παραπάνω δημοσίευμα, προτίθεται το Υπουργείο να συνεχίσει να σπαταλά πολύτιμους ανθρωπίνους πόρους της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία πρώην βουλευτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...