Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ρωσίας


 штаб-квартира Главное разведывательное управление (ГРУ) Генерального штаба Вооруженных сил РФ.

Η ρωσική σύντμηση "ΓΡΥ" (Главное Разведывательное Управление) αντιστοιχεί στα ρωσικά για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ήταν μια παντοδύναμη και "φοβερή" υπηρεσία στο παρελθόν που εκτός από το επιλεγμένο προσωπικό ειδικών πρακτόρων ασκούσε διοίκηση  και σε σχηματισμούς ειδικών επιχειρήσεων που αργότερα διατέθηκαν κάτω από αμιγώς στρατιωτικές διοικήσεις σε όλη την ρωσική επικράτεια. Τώρα, επανέρχεται η εισήγηση για την οργάνωση Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που θα επικαλύπτει το "κενό" που δημιούργησε η προηγούμενη απόφαση!

Η νέα αυτή διοίκηση που θα αποτελείται από ιδιαίτερα επιλεγμένες ειδικές μονάδες, θα μπορεί να αναλαμβάνει συγκαλυμμένες ειδικές επιχειρήσεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε  για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές του θέματος.

Παίρνουν  σαν παράδειγμα την αμερικανική διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων (SOCOM) που ενεργεί σε στενή συνεργασία με  την Υπηρεσία Πληροφοριών Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (DIA),  και την  CIA, κάπως σαν ενδιάμεσος κρίκος!

Αλλά και  η γερμανική Bundeswehr οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις,  έχουν μια  διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων επιπέδου Μεραρχίας, που οργανώθηκε το 2001 και αποδείχτηκε  σαν μια πολύ καλή δύναμη!

Εδώ και 70 χρόνια οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τους φημιστούς SAS (Special Air Service) !

Ήλθε η σειρά της Ρωσίας να αποκτήσει μια ανάλογη όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Θα είναι μια διακλαδική διοίκηση με κατάλληλο επιτελείο για τον έλεγχο και τη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων και θα περιλαμβάνει:
  • Ταξιαρχία Ειδικών Επιχειρήσεων τύπου Σπέτσναζ
  • Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών
  • Μοίρα ελικοπτέρων
  • Μοίρα μεταφορικών αεροσκαφών τύπου Il-76
Μελλοντικά, εξετάζεται η προσκόλληση των βατραχανθρώπων του ρωσικού ΠΝ αλλά και μονάδων Πεζοναυτών. Η μελέτη, βρίσκεται στο γραφείο του Ρώσου ΥΕΘΑ και περιμένει την έγκριση.


Στο μεταξύ στα πλαίσια του προγράμματος "Ratnik" (Μαχητής) που αφορά στη στολή-εξάρτηση και οπλισμό του στρατιώτη  γίνονται οι τελικές δοκιμές για το νέο αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αν και το πρόγραμμα αφορά στον στρατιώτη πεζικού, θεωρείται βέβαιο ότι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν το νέο εξοπλισμό θα είναι οι ειδικές δυνάμεις.


Το σετ περιλαμβάνει 40 ξεχωριστά απάρτια, που θα μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με το έδαφος τον καιρό και το είδος της αποστολής.


 Το αλεξίσφαιρο γιλέκο με προστατευτικές πλάκες, (επιπέδου V), θα είναι ταυτόχρονα και η εξάρτηση μάχης του στρατιώτη. Μαζί με το κράνος, και απάρτια προστασίας ώμων και κάτω κοιλιακής χώρας μπορεί να φτάνει μέχρι και 20 κιλά. Με προστασία μόνο πλάτης/στήθους δεν θα υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Βήμα ταχύ προς τον εκσυγχρονισμό για την αντιμετώπιση των σύγχρονων επιχειρησιακών απαιτήσεων.

Ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...