Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χαίρε Ελλάδα! Αφιέρωμα νορβηγικών ΜΜΕ στην Χρυσή Αυγή



Χαίρε Ελλάδα! Αφιέρωμα νορβηγικών ΜΜΕ στην Χρυσή Αυγή
Συνέντευξη της συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια σε νορβηγικό περιοδικό και αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή. Στην χώρα μας ακόμη καλά κρατεί η ομερτά των διαπλεκόμενων τουρκοκάναλων και των νταβατζήδων. Ακολουθούν μεταφρασμένα αποσπάσματα στα ελληνικά:
"Για εμάς, η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος διακοπών. Για τους Έλληνες, η Ελλάδα ισοδυναμεί πλέον με μια μάχη με τον θάνατο. Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες στρέφονται προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ελπίζοντας ότι έτσι θα σωθεί η χώρα από την οικονομική καταστροφή, την πείνα και την μετανάστευση.
Στους άδειους σκοτεινούς δρόμους και τα σοκάκια της συνοικίας στα βορειοδυτικά προάστια των Αθηνών, εκεί όπου μας άφησε το ταξί, το πρώτο που διακρίναμε ήταν κάποιες σκιές κάτω από τα λιγοστά δέντρα: ήταν μια διμοιρία αστυνομικών. 


Αμέσως μετά το μάτι μας έπεσε στο κτίριο. Διακοσμημένο με ελληνικές σημαίες, έτσι ακριβώς όπως μας είχαν πει, είναι το μόνο κτίριο στην πλατεία Μητροπόλεως με αναμμένους προβολείς στα παράθυρα. Η φρουρά στην είσοδο, ντυμένη στα μαύρα, μας επιβεβαιώνει ότι έχουμε φτάσει στην σωστή διεύθυνση: στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στα Άνω Λιόσια. Ένα από τα πολιτικά κόμματα που είχε την μεγαλύτερη άνοδο από την απαρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τα μέλη και οι υποστηρικτές του οποίου αποκαλούν τον εαυτό τους Εθνικιστές και Πατριώτες. Πολιτικοί αντίπαλοι τους αποκαλούν ναζί ή φασίστες.….
Η κυρία Ελένη Ζαρούλια, απευθύνεται τους παρευρισκόμενους, κρατώντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ’’Χρυσή Αυγή’’ του 1994: - Για 18 χρόνια προσπαθούμε να πούμε την αλήθεια. Για 18 χρόνια προσπαθούμε να πούμε ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην φτώχεια. Στις εθνικές εκλογές, τρία χρόνια πριν, λαμβάνει το 0,29% των ψήφων. Το επόμενο έτος εισέρχεται ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Αυτό το καλοκαίρι, το κόμμα έλαβε επτά τοις εκατό (7%) και 18 από τις 300 έδρες στο Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια, οι Εθνικιστές είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας αυτή την στιγμή. Έχουν τριάντα μια (31) τοπικές οργανώσεις σε όλη την χώρα, και η κα Ελένη Ζαρούλια είναι πλέον μέλος του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα. Στην Χρυσή Αυγή αυτοαποκαλούνται Εθνικιστές ή Πατριώτες και όπως λένε ακολουθούν τον αρχαίο κώδικα τιμής των Σπαρτιατών. Ωστόσο, με την χρήση του συμβόλου της, με τις πράξεις και τις δηλώσεις των μελών της, οι αντίπαλοί της  τους αποκαλούν φασίστες και νέο-ναζί. Η κα Ζαρούλια το απορρίπτει: «Είμαι περήφανη που είμαι σε θέση να λέω την αλήθεια, όταν δεν το κάνει κανείς άλλος, ότι νοιάζομαι για την Χώρα και τον Ελληνικό Λαό και ότι πρέπει να γνωρίζουμε την Ιστορία μας. Αυτό που μετράει για κάποιους και όσοι κηρύττουν μετριοπάθεια, είναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους σε αμερικανικά ή βρετανικά ιδιωτικά σχολεία. Τα παιδιά μας παρακολουθούν ελληνικά δημόσια σχολεία. Εμείς σε αυτό το κόμμα έχουμε Τιμή και κανείς δεν μπορεί να μας διαφθείρει. Ποτέ δεν θα δείτε τα ονόματα μας σε μια λίστα Λαγκάρντ.» Η κα Ελένη Ζαρούλια βεβαιώνεται ότι γνωρίζουμε τη λίστα των 2.000 Ελλήνων με περιουσίες σε ξένες τράπεζες, και συνεχίζει λέγοντας: «Το κόμμα μας θέλει να φέρει τις αξίες πίσω στους ανθρώπους.»
Διανομή τροφίμων
Οι πρώτοι πρέπει να στέκονται εδώ, ενώ ήταν ακόμη σκοτεινά. Κάποιος είπε ότι έφτασαν πριν από τις 7 π.μ., δηλαδή 4 ώρες πριν από την έναρξη της διανομής τροφίμων, έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο. Στις 10:00 εκατοντάδες άνθρωποι στέκονται ευθυγραμμισμένοι κατά μήκος της λεωφόρου με κατεύθυνση προς Αθήνα. Μια ομάδα μελών, με ελληνικές σημαίες και τα σύμβολα του Κόμματος ρυθμίζουν την κυκλοφορία και την ουρά που έχει σχηματιστεί.  Σοβαροί  άνδρες, με μαύρα ομοιόμορφα ρούχα, διακοσμημένα με το σύμβολο του Κόμματος, στρατιωτικές μπότες και μαύρα καπέλα, αποτελούν την φρουρά. Από την άλλη πλευρά, άνδρες και τις γυναίκες με τα μαύρα μπλουζάκια με το όνομα του Κινήματος διανέμουν καρότα, κρεμμύδια, πατάτες και γάλα σε χαρτοκιβώτια από τεράστια φορτηγά, ενώ άλλα είδη τροφίμων πακετάρονται από εθελοντές σε μπλε πλαστικές σακούλες. Οι χρήζοντες τροφίμων άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μητέρες, πατέρες, γιαγιάδες, παππούδες με άδειο καροτσάκι, τσάντες, βαλίτσες και τσάντες αγορών, περιμένουν υπομονετικά. Στις 11:30 η ουρά ήταν πολύ  μεγάλη. Ο Πάνος (38) είναι από τους πρώτους που φθάνουν στη γραμματεία για την καταχώρισή του. Συνοδεύεται από την σύζυγό του, την αδελφή του και την κόρη του Ζαχαρούλα, (4). Είναι ναύτης, αλλά δεν είχαν εργασία εδώ και τέσσερις μήνες. Η γυναίκα του δεν δουλεύει εδώ και χρόνια. Δεν έχει λέξεις για να εκφράσει το πόσο  ευγνώμων είναι για την Χρυσή Αυγή. «Βλέπω τους πολιτικούς στην τηλεόραση κάθε μέρα, αλλά πρώτα από όλα  πρέπει να σκεφτώ πως θα παρέχω τροφή στην οικογένειά μου. Δεν είμαστε μέλη του Κόμματος. Το να ενταχθείς στις τάξεις του Κινήματος είναι εθελοντικό αλλά ως προς τα τρόφιμα, αυτά προέρχονται από Έλληνες αγρότες για Έλληνες πολίτες που διατρέχουν κίνδυνο. Ίσως εγγράφουμε την επόμενη φορά στο Κίνημα». Μεταξύ των πολιτών είναι η Σοφία (38) και η μητέρα της Μαίρη (53). «Αυτά τα παιδιά είναι οι μόνοι που κάνουν κάτι για μας. Σεβόμαστε τις προσπάθειές τους και την φροντίδα που παρέχουν. Τα τρόφιμα θα καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας για τις επόμενες δύο εβδομάδες» . Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Σοφία στήριζε τους γονείς και δύο αδέλφια της. Πλέον δυσκολεύεται να πληρώσει και τα γενικά έξοδα όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. «Θέλαμε η κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε για εμάς, απλώς κάτι για να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αλλά δεν κάνουν τίποτα». Ο πατέρας της Σοφίας είναι  ψαράς και η μητέρα της πάσχει από οστεοπόρωση. Και είναι ανασφάλιστοι. Η μητέρα της Σοφίας αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στην ζωή της τις προάλλες με ασπιρίνες. «Μερικές φορές αισθάνομαι ότι θέλουν να σκοτώνουν τους Έλληνες. Νιώθουμε καλά με τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής και μάλιστα για όσα κάνουν για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δεν αντέχω τους λαθρομετανάστες άλλο πια! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...