Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μετεκπαίδευση στελεχών του Τουρκικού Στρατού στις ΗΠΑ


φφφ
Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, 15 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού εστάλησαν στις ΗΠΑ μεταξύ 10 και 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεκπαιδευτούν στο Fort Carson του Κολοράντο, έδρα της 4ης Μεραρχίας Πεζικού και του 10ου Special Forces Group (Airborne). Tα κύρια αντικείμενα εκπαίδευσης ήταν η παροχή πρώτων βοηθειών μάχης, άλματα με αλεξίπτωτο, ραδιοεπικοινωνίες και σχεδιασμός επιχειρήσεων, αναφέροντας ενδεικτικά επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων. 



To δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας συνδέει την όλη δραστηριότητα με τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Francis Ricciardone στα μέσα Οκτωβρίου περί αμερικανικής πρότασης στην τουρκική κυβέρνηση για κοινή επιχείρηση εξόντωσης ηγετικών στελεχών του κουρδικού ΡΚΚ. Αυτός είναι ο λόγος που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ομάδα των Τούρκων στρατιωτικών εκπαιδεύτηκε “τρεις εβδομάδες σε τακτικές διεξαγωγής επιχειρήσεων παρόμοιες με εκείνες που οδήγησαν στην εξόντωση του Οsama Bin Laden”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...