Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδρομική επιχείρηση του ΡΚΚ σε υπό ανέγερση φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής

Το παλαιό φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Belenoluk είχε γίνει στόχος  επιδρομής στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 με αποτέλεσμα 6 νεκρούς και 11 τραυματίες.
Το παλαιό φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Belenoluk είχε γίνει στόχος επιδρομής στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 με αποτέλεσμα 6 νεκρούς και 11 τραυματίες.
Την πρώτη επίθεση σε στρατιωτικό στόχο μετά την ανακοίνωση μονομερούς εκεχειρίας στις 21 Μαρτίου πραγματοποίησαν Koύρδοι αντάρτες. Συγκεκριμένα, στις 21:30 της 12ης Σεπτεμβρίου, ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ περικύκλωσε το υπό κατασκευή φυλάκιο νέου τύπου της Στρατοχωροφυλακής στο χωριό Belenoluk, στην επαρχία Ρervari του νομού Siirt και αφού απομάκρυνε τo προσωπικό του εργοταξίου, τοποθέτησε εκρηκτικά στις τέσσερις γωνίες του φυλακίου και το ανατίναξε. 

Στη συνέχεια οι αντάρτες απήγαγαν τέσσερις Τούρκους εργαζομένους στο υπό κατασκευή φυλάκιο, τους οποίους άφησαν ελεύθερους μετά από λίγες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής είχε γίνει στόχος επιδρομής από αντάρτες του ΡΚΚ στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011 με αποτέλεσμα το θάνατο 6 Τούρκων στρατιωτικών και τον βαρύ τραυματισμό 11 ακόμα. Σύμφωνα με αναφορά της Στρατοχωροφυλακής για το συμβάν, πληροφοριοδότης των τουρκικών αρχών ασφαλείας είχε προειδοποιήσει για την επιχείρηση του ΡΚΚ, μία ώρα πριν την εκδήλωση της επίθεσης, με απ΄ευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Διεύθυνσης Χωροφυλακής στην Άγκυρα. Τα τουρκικά ΜΜΕ επέκριναν τότε την κωλυσιεργία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα της αδράνειας…
Το παλαιό φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Belenoluk είχε γίνει στόχος  επιδρομής στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 με αποτέλεσμα 6 νεκρούς και 11 τραυματίες.
Το παλαιό φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Belenoluk είχε γίνει στόχος επιδρομής και το 1991 με αποτέλεσμα 5 Τούρκους νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...