Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πολωνία-Μεγάλες αντικομμουνιστικές διαδηλώσεις-Φωτό-Βίντεο

Στιγμιότυπα  από την πόλη Βρόκλαβ


Με μεγάλες πορείες στις κυριότερες πόλεις της χώρας τίμησαν οι Εθνικιστές του Κινήματος Εθνικής Αναγέννησης της Πολωνίας -ΝΟΠ, την θλιβερή επέτειο της σοβιετικής εισβολής.
Η Πολωνία πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την συμφωνία  Μολότωφ- Ρίμπεντροφ κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αφού η χώρα γνώρισε διπλή κατοχή τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Σοβιετικούς.


Στις μεγάλες πόλεις οι Εθνικιστές κατέληξαν στα εναπομείναντα μνημεία που έφτιαξαν οι σοβιετικοί κατά την σκληρή περίοδο της κομμουνιστικής κατοχής.
Οι ομιλητές ανέφεραν ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα  κομμουνιστικά σύμβολα από την χώρα και από κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Από την άλλη πλευρά στηλίτευσαν και τις πρακτικές της Ε.Ε. και του νεοφιλελευθερισμού που έχουν υποβιβάσει  το επίπεδο ζωής των Πολωνών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών. Τόνισαν ότι όπως η Σοβιετική ένωση κατέλυσε σιγά σιγά την εθνική κυριαρχία έτσι και η Ε.Ε. παίρνει σταδιακά τον εθνικό έλεγχο της χώρας.
Την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα όπως " Κάτω η Ε.Ε.", "Ούτε με την Μόσχα ούτε με την Δύση", και "Ο Εθνικισμός είναι η πραγματική ελευθερία".  
Όσες χώρες γνώρισαν τον κομμουνισμό και τις πρακτικές του, έχουν θέσει στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής  τους θλιβερούς νοσταλγούς της εγκληματικής αυτής ιδεολογίας.

szcz_17_004

32 (Kopiowanie)

IMG_9344


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...