Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εξάρθρωση δικτύου κατασκοπείας στα Σκόπια

Σε μαζικές συλλήψεις υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών, για κατασκοπεία, προχώρησε η αστυνομία των Σκοπίων, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο επιχείρησης... που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια ερευνών.
Σε μαζικές συλλήψεις υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών για κατασκοπεία προχώρησε η αστυνομία των Σκοπίων, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια ερευνών.
Δεκαεπτά άτομα με την κατηγορία της συνεργασίας με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης συνέλαβε σήμερα η αστυνομία της ΠΓΔΜ σε μία επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κατάσκοπος» ενώ αναζητά άλλα τρία άτομα. Για την ίδια υπόθεση θεωρούνται ύποπτα δύο ακόμη άτομα που εκτίουν ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα. Μεταξύ των 17 συλληφθέντων είναι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής Marian Madzovski, δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας πληροφοριών, δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας και τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Ivo Kotevski, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία και για παράδοση διαβαθμισμένων κρατικών πληροφοριών σε ξένες μυστικές υπηρεσίες καθώς και για εκβιασμούς προσώπων από το δημόσιο βίο της χώρας. Σε έλεγχο που πραγματοποίησε στις οικείες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες. Ο Kotevski ανέφερε ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σύλληψης υπόπτων στη χώρα για κατασκοπεία, απέφυγε ωστόσο να κατονομάσει με ποιες ξένες μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν οι συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...