Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη εκδήλωση διανομής σχολικών - ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (πλούσιο φωτορεπορτάζ)


Μεγάλη εκδήλωση διανομής σχολικών - ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (πλούσιο φωτορεπορτάζ)


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2013, στο χώρο έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στη Λευκωσία.
Γενναιόδωρες ποσότητες σχολικών ειδών, ρουχισμού και παιχνιδιών προσφέρθηκαν σε άπορες οικογένειες αποκλειστικά Ελλήνων (Κυπρίων και Ελλαδιτών). Λίγο πριν τις 16:00, που ήταν και η ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της εκδήλωσης, κόσμος άρχισε να συρρέει μαζικά στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του κινήματος μας κατακλύζοντας τον χώρο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής μέχρι και τις 19:00, ώρα λήξεως της εκδήλωσης, γεγονός  που οφείλει να προβληματίσει τους διοικούντες αυτού του τόπου για τον οικονομικό καταποντισμό στον οποίο υπόκειται η ελληνική οικογένεια της Κύπρου. Συγκεκριμένα, στους άπορους μαθητές και φοιτητές παρασχέθηκαν σχολικές τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, εξοπλισμός γραφείου, παιχνίδια και ρουχισμός.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα πολλές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια. Η γνωστή ηθοποιός κα Ντόρις Κυριακίδου προσέφερε στα παιδιά άφθονα χαμόγελα τα οποία άρθρωναν τις πιο όμορφες λέξεις σε μία ξέγνοιαστη σιωπή. Τα παιδιά επιδόθηκαν σε πολλά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα αυγουλοδρομίες, χορό, σπάσιμο μπαλονιών, βασιλέα, μουσικές καρέκλες, ξετύλιγμα δώρων, βελάκια, απασχόληση με ζωγραφική και πλαστελίνες. Επιπλέον, το φουσκωτό που υπήρχε έδινε έναν τόνο ευχάριστης ατμόσφαιρας προσφέροντας ενθουσιασμό στα παιδιά ενώ έλαβε χώρα και ζωγραφική προσώπου καθώς και δωρεάν κούρεμα στα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε μικρούς και μεγάλους φρούτα – στο πλαίσιο προώθησης της υγιεινής διατροφής –, γιαουρτάκια, κ.α..
Σε συνοπτικές γραμμές, η εκδήλωση διεξήχθη με απόλυτη αρτιότητα προσφέροντας αρκετές νότες χαράς στα παιδιά, όπως αποτυπώνεται στα εκφραστικά πρόσωπα τους και συμπυκνώνεται στα απλά αλλά περιεκτικά «ευχαριστώ».
Η προσέλευση του κόσμου αποτελεί την καλύτερη και πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Ο λόγος για τις απαγορεύσεις του Δήμου Στροβόλου να διεξαγάγουμε την εκδήλωση μας στο πάρκο Αγίου Δημητρίου και γενικότερα σε οποιονδήποτε χώρο εμπίπτει εντός των δημοτικών ορίων επειδή το κάλεσμα μας απευθυνόταν αποκλειστικά σε Έλληνες Κύπριους και Ελλαδίτες. Εμείς απαντάμε πως αν οι κύριοι εκεί στο δημοτικό συμβούλιο περίμεναν εθελόδουλες υποκλίσεις στα τσιράκια του πολιτικού συστήματος, λανθάνονται.
Οι εθνικιστές αμετακίνητοι στην ανακοίνωση τους διεξήγαγαν κανονικά την εκδήλωση χωρίς να πτοούνται από τα ανόητα επιχειρήματα και τις απαγορεύσεις που μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν. Σε Έλληνες ήταν προορισμένα να δοθούν τα σχολικά είδη, τη γραφική ύλη, το ρουχισμό και τα παιχνίδια και σε Έλληνες δόθηκαν.
Όσο για αυτούς που επεχείρησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση, περαστικά τους! Όπως λέει και ένα αρχαίο κινέζικο ρητό: «Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», έτσι και εμείς αφιερώνουμε το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης σε όλους αυτούς του λαθρολάγνους ρατσιστές κατά των Ελλήνων.
03137 17a9e
 03111 d5e3b
5713 8184a
5725 ebd79
5770 bd751

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...