Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δυναμική παρουσία του Ε.ΛΑ.Μ. στο μνημόσυνο του Αντρέα Παντελίδη

Δυναμική παρουσία του Ε.ΛΑ.Μ. στο μνημόσυνο του Αντρέα Παντελίδη
Πολλά μέλη των Κ.Ο. Λεμεσού και Πάφου, έδωσαν βροντερό παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Αντρέα Παντελίδη. Ο ήρωας που είχε πολεμήσει με γενναιότητα στον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την εθνοπροδοτική συνθήκη Ζυρίχης – Λονδίνου. Η ανυποχώρητη στάση του, οδήγησε στην άνανδρη και ψυχρή δολοφονία του, το 1962. Κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ για την δολοφονία αυτή αν και είναι γνωστοί οι δράστες.

Η δυναμική παρουσία των ΕΛΑΜιτών στο μνημόσυνο δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κομματόσκυλα του Συναγερμού. Τον επιμνημόσυνο λόγο έκανε ο «ειδικός απεσταλμένος» του «πατριωτικού» ΔΗΣΥ, Αντρέας Θεμιστοκλέους, που πούλησε στους παρευρισκομένους πατριωτισμό. Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι πως αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στον ίδιο πολιτικό κύκλο με άτομα εμπλεκόμενα στην ψυχρή δολοφονία του Ήρωα. Να σημειωθεί πως όλα τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποχώρησαν από την εκκλησία κατά την διάρκεια του υποκριτικού επιμνημόσυνου λόγου.
Με το πέρας του μνημοσύνου, τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του Ήρωα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Ζώνης. Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο επαρχιακός της Λεμεσού, Χαράλαμπος Μεσαρίτης.
Η οικογένεια του ήρωα χάρηκε για την παρουσία μας στο μνημόσυνο και μας ευχαρίστησε για το δυναμικό μας παρών. Η εκδήλωση τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο, με τις φωνές των ΕΛΑΜιτών να δονούν την ατμόσφαιρα. 
mnimosino3 25083
mnimosino6 91876
mnimosino7 b0088
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...