Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στημένες τηλεδίκες στην Ελλάδα του 2014


Στημένες τηλεδίκες στην Ελλάδα του 2014
Βραδινά δελτία ειδήσεων...Τα βλέμματα των παρουσιαστών είναι παγωμένα. Μια απροσδιόριστη οργή όμως αχνοφαίνεται κάτω από το σφιγμένο στόμα τους. Τα μπότοξ των τηλεπαρουσιαστριών τσιτώνουν στο έπακρο (ίσως οι πλαστικοί χειρουργοί να μην χρησιμοποιούν πλέον και τα καλύτερα υλικά).

Νεαροί, και λιγότερο νεαροί ρεπόρτερ είναι σε ετοιμότητα...Σε "ζωντανή" σύνδεση.."Αποκλειστικές" πληροφορίες πρέπει να πουν και απόψε. Οι διαρροές κρατικών εγγράφων και δικογραφιών εγγυώνται το αποτέλεσμα. Ο "λαουτζίκος" πρέπει να "ενημερωθεί". Τα τελευταία δυο χρόνια δείχνει (ο "λαουτζίκος") να "ξεφεύγει". Δεν πιστεύει αυτά που του λένε και αυτά που του υπόσχονται. Εμφανίζει συμπτώματα -και μάλιστα έντονα- φυγής και αποστασιοποίησης από τα πολιτικά και οικονομικά "σχήματα" που τον κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Κάποιοι "κακοί" τον "παρασύρουν" σε δρόμους "επικίνδυνους", σε μονοπάτια ξεχασμένα καιρό τώρα. Οι "κακοί" μεγάλωσαν απότομα και απρόσμενα την επιρροή τους στον "λαουτζίκο". Το κακό, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Το "χρέος", το "δημοκρατικό χρέος" επιβάλλει την πάταξη των "κακών".
Τα δελτία αρχίζουν για τα καλά. Με πατρικό, και πατερναλιστικό ύφος, διανθισμένο με εικόνες και πλάνα των "κακών", να κάνουν (άκου θράσος) συγκεντρώσεις, να μιλούν στην βουλή σαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του "λαουτζίκου" (ασυγχώρητο αυτό) και στο τέλος (άκουσον-άκουσον) να τολμούν οι "κακοί" να καταγγέλλουν ένα ολόκληρο σύστημα.
Το ύφος των παρουσιαστών αλλάζει τώρα, γίνεται απειλητικό και προειδοποιητικό: "Άκου "λαουτζίκο"..όλα έχουν ένα όριο..Δεν έχεις το δικαίωμα να αναρωτιέσαι και να αμφισβητείς όλους αυτούς που σε κυβέρνησαν τόσα χρόνια τώρα. Δεν έχεις το δικαίωμα να οργίζεσαι και να απεχθάνεσαι όλους αυτούς που σε έφεραν στο σημερινό σου κατάντημα. Είναι "αντιδημοκρατικό", είναι "επικίνδυνο", είναι "έγκλημα", και το "έγκλημά" σου "λαουτζίκο" γίνεται κολοσσιαίο όταν επιλέγεις για αποκούμπι τους "κακούς". Κοίταξέ τους. Πού τους ξέρεις; Γιατί τους πιστεύεις; Γιατί δεν ακούς εμάς που θέλουμε το καλό σου";  Οι προειδοποιήσεις και οι έμμεσες απειλές καταλήγουν σε επίκληση της δικαιοσύνης:"Η Ανεξάρτητη δικαιοσύνη... Αυτή τώρα έχει αναλάβει τους "κακούς". Αυτήν πρέπει "λαουτζίκο" να μην διανοηθείς καν να αμφισβητήσεις. Αν το κάνεις την έβαψες. Είδες "λαουτζίκο" πως περιέφερε τους "κακούς" με τις χειροπέδες και τα μαύρα τζιπ. Και σκέψου "λαουτζίκο" ότι αυτοί οι "κακοί" είναι και βουλευτές. Εσύ "λαουτζίκο" που δεν έχεις στον ήλιο μοίρα καταλαβαίνεις ποιο θα είναι το τέλος σου".
Το θέμα με τους "κακούς" τελειώνει για απόψε. Έφαγε άλλωστε 23 λεπτά του τηλεοπτικού χρόνου σε ένα δελτίο 50 λεπτών. Οι παρουσιαστές περνάνε στην υπόλοιπη θεματολογία. "Μίζες εκατομμυρίων για τα εξοπλιστικά, εκατομμύρια σε ΜΚΟ χωρίς κανένα έλεγχο, φοροδιαφυγή βουλευτών, και λαθρεμπόριο στα καύσιμα". Εκεί, οι υπεύθυνοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είτε αφήνονται ελεύθεροι, είτε δεν απολογούνται καθόλου.
Εκεί, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη φοράει τα καλά της, δείχνει το άλλο της πρόσωπο. Το "καλό". Το "ανεκτικό", το "ανθρώπινο", εκεί δεν υπάρχουν διαρροές δικογραφιών και κρατικών εγγράφων. Ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς αν συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν κραυγάζουν οι παρουσιαστές για "άμεση εφαρμογή του νόμου". Αρκούνται στο "λογικό" (γι αυτούς) επιχείρημα να "αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει ήσυχα και ήρεμα την δουλειά της". Άλλωστε οι κατηγορούμενοι δεν ανήκουν στους "κακούς". Είναι άνθρωποι "σοβαροί", "επιτυχημένοι" και φίλοι, και αφεντικά καμιά φορά των παρουσιαστών. Εσύ "λαουτζίκο" -σου λένε- ,έχεις μόνο το δικαίωμα να ακούς ότι θα σου πουν, να βλέπεις, ότι σε αφήνουν να δεις. Και εννοείται πως στις εκλογές "πρέπει" να τους ψηφίζεις όλους αυτούς. Για το καλό σου φυσικά.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι "κακοί" στέλνουν μηνύματα στον "λαουτζίκο"μέσα από τις φυλακές που κρατούνται. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι "κακοί" γυρνούν γειτονιά με γειτονιά, χωριό με χωριό, σπίτι με σπίτι, παντού στην Ελλάδα. Και μιλούν στον "λαουτζίκο". Του μιλούν για τιμή, για αξιοπρέπεια, για Εθνική αναγέννηση, για μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη προοπτική. Και κυρίως, λένε στον "λαουτζίκο"πως δεν είναι "λαουτζίκος" αλλά λαός. Και μάλιστα λαός με ιστορία και ένδοξο παρελθόν. Λαός δοξασμένος και έντιμος. Λαός Ελληνικός. Και ο "λαουτζίκος" μεταμορφώνεται, ξυπνά, αλλάζει, διεκδικεί.
Και όσο συμβαίνει αυτό, τόσο τα δελτία θα εξαγριώνονται και θα απειλούν, τόσο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη (με  πολιτικό προϊστάμενο υπουργό) θα θέλει να φυλακίσει, τόσο όλοι αυτοί που κατάντησαν την πατρίδα έτσι όπως την κατάντησαν, θα σκέφτονται και θα προτείνουν "απαγορεύσεις" και διώξεις. Γιατί οι "κακοί" θέλουν να κάνουν τον "λαουτζίκο" ΛΑΟ! Και από ότι φαίνεται το πετυχαίνουν!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthmenes-thledikes-sthn-ellada-tou-2014#ixzz2u8X1kU2s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...