Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι ΗΠΑ δε «γράφουν» μόνο την ΕΕ - Η Κύπρος παραδίδεται στο έλεος του Ισλάμ



Τι θα σημαίνει για την νοτιοανατολική Μεσόγειο ένα κυπριακό κράτος με τουρκική «συνιστώσα»; Πώς θα επηρεάσει την σχέση Κύπρου-Ισράηλ αλλά ακόμα και τον πόλεμο στην Συρία; 
Έχει υπολογίσει κανείς από τους Έλληνες ιθύνοντες τον κίνδυνο του ισλαμικού επεκτατισμού στην Κύπρο;
Αυτά είναι τρία καίρια ερωτήματα που αναδεικνύονται υπό το φως των νέων εξελίξεων με το δεύτερο «σχέδιο Ανάν» που οι Αμερικανοί προωθούν άκρως πιεστικά.

Φέρει μεγάλη ευθύνη η σημερινή κυπριακή πολιτική ηγεσία. Φέρει μεγάλη ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση. Η επικείμενη εθνική καταστροφή που είναι πλέον θέμα ολίγων μηνών, θα έχει ανυπολόγιστες διαστάσεις.
Το «f@ck the EU» της Αμερικανής υφυπουργού εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και όλη η υπόλοιπη υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία, όπου, με «χολυγουντιανό» ταμπεραμέντο ξεδιπλώνεται όλη η προσπάθεια της αμερικανικής παρέμβασης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρεξηγήσεις και… «ευσεβείς πόθους» ότι ακριβώς το ίδιο δεν ισχύει και για την Κύπρο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταστρώσει δύο σχέδια δράσης για το «κλείσιμο» της τερατώδους «ένωσης» τουρκοκυπριών-ελληνοκυπρίων.
Το πρώτο σενάριο, που διαμορφώθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προβλέπει διαδικασία-εξπρές και συμφωνία πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 
Αυτός ο στόχος για να επιτευχθεί προϋποθέτει τεράστιες πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά βασικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού εμείς είμαστε η πλευρά που υποχωρεί - άτακτα...
Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις. 
Το δεύτερο σενάριο, το οποίο μάλλον αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που, για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν πετύχει το παραπάνω αναφέρεται σε μια πιο συντηρητική και «προσεκτική»  διαδικασίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πιέσεις σε αυτό την περίπτωση θα ενταθούν κυρίως μετά τις τουρκικές εκλογές με στόχο μια συμφωνία το φθινόπωρο. 
Συμπερασματικά η τερατώδης ένωση των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων σε ένα κράτος με πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία χαρακτηριστικά – και αυτό δείχνει ότι σίγουρα η Κύπρος χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο» για νεοταξικά «υπερεθνικά» κρατικά κατασκευάσματα και αλλού στον κόσμο – είναι δυστυχώς πλέον προ των πυλών.
Το μόνο που μπορεί να την αποτρέψει είναι μια γενναία εσωτερική αντίσταση των εθνικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα…
Άρα, μένει να απαντήσουμε τα αρχικά μας ερωτήματα. Αν η Κύπρος γίνει ένα «ελληνοτουρκικό» μόρφωμα, πώς θα συνεχίσει τη συμμαχία της με το Ισραήλ; Μια συμμαχία η οποία είναι σημαντική γεωπολιτικά τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.
Είναι σαφές ότι οι τουρκοκύπριοι θα προβάλλουν σοβαρά εμπόδια στην συνέχιση μιας κυπρο-ισραηλινής αμυντικής συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας!
Επιπλέον, ενδεχόμενη επικράτηση της σουνιτικής τουρκοκυπριακής «συνιστώσας» στην κυπριακή εξωτερική πολιτική θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα και για την Συρία του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ. 
Οι ενδείξεις και οιωνοί για το πώς θα διαμορφώνεται η εξωτερική πολιτική ενός τέτοιου «κυπριακού» κράτους δεν είναι καθόλου θετικές μέχρι σήμερα.
Τη στιγμή που οι ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που συνεχώς υποχωρούν, από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και μετά, ενώ οι τουρκοκύπριοι με τις πλάτες Τουρκίας και Δύσης φυσικά, εκείνοι που μονίμως διεκδικούν και σταδιακά κατακτούν, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο «συσχετισμός» δυνάμεων θα αλλάξει όταν θα οι τουρκοκύπριοι θα αποκτήσουν και την κρατική νομιμότητα.
Επιπλέον θα αλλάξουν εντελώς οι θρησκευτικές και κοινωνικές συνθήκες στην πολύπαθη αυτή γωνιά του Ελληνισμού. 
Το Ισλάμ, του ακραίο σουνιτικό Ισλάμ της Τουρκίας θα εισέλθει ανεμπόδιστα πλέον στη χώρα, όπου θα δημιουργήσει σταθερές βάσεις και με τον επεκτατισμό και τη θρασύτητα που το χαρακτηρίζει θα θελήσει πρώτα να επιβάλει τα βάρβαρα κοινωνικά του "ήθη" στην πατρίδα του Αποστόλου Βαρνάβα και του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά επιπλέον θα έχει σαφείς βλέψεις και αξιώσεις προς τα δυτικά της Μεσογείου…
Με λίγα λόγια, χάνεται η Κύπρος όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αφού θα πάψει να είναι ένα χριστιανικό κράτος, και θα αποξενωθεί τόσο από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα, σταδιακά αλλά σταθερά…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...