Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Aσυνήθιστη κινητοποίηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο

Άρμα μάχης M48A5T2 των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εκτελεί βολές στο παράνομο Πεδίο Βολής Μόρφου.
Άρμα μάχης M48A5T2 των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εκτελεί βολές στο παράνομο Πεδίο Βολής Μόρφου.
Αναστάτωση στην περιοχή της Δερύνειας προκαλούν οι συνεχιζόμενες παράνομες ασκήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη, «είναι συχνό φαινόμενο στη περιοχή μας να γίνονται βολές με πολυβόλα και κανονικά όπλα από τον κατοχικό στρατό. 

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι βολές γίνονται με αντιαρματικά όπλα, γεγονός που είναι σπάνιο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Δερύνειας επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική, ο κατοχικός στρατός δεν έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ για τις δραστηριότητες αυτές. Με βάση επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, μεταξύ 12 και 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν βολές αρμάτων μάχης και αντιαρματικών όπλων TOW, MILAN και ERYX από προσωπικό της 39ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην περιοχή της Μόρφου.
Ωστόσο, σύμφωνα με κυπριακές στρατιωτικές πηγές, στο παράνομο Πεδίο Βολής Μόρφου εκτελούνται και βολές Πυροβολικού, από μονάδες που βρίσκονται εκτός στρατοπέδων από τις αρχές του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sabah, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan περιέγραψε τα επόμενα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο». «Με το ερευνητικό μας πλοίο (σ.σ. Barbaros) διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, εξουσιοδοτώντας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όπως προχωρήσει στη κατασκευή πλατφόρμας γεωτρήσεων σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...