Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι ένστολοι που τίμησαν το εθνόσημο και συμμετέχουν ενεργά στον πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής

Οι ένστολοι που τίμησαν το εθνόσημο και συμμετέχουν ενεργά στον πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, γι΄ αυτό το πρόγραμμα και οι θέσεις απηχούν και εκφράζουν τους ενστόλους μας.
Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνονται δεκάδες απόστρατοι, τους οποίους παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά:


Αναγνώστου Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου του Χρήστου είναι Έλληνας Εθνικιστής, Χριστιανός Ορθόδοξος 49 ετών, Απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Μετά την αποστρατεία του διαμένει στα Ιωάννινα. Είναι έγγαμος με την Αικατερίνη Δήμα Νοσηλεύτρια και πατέρας δύο αρρένων τέκνων, εκ των οποίων ένας Ιατρός και ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Αποφοίτησε από τα σχολεία καταδρομών Ρεντίνας ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου),υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Σώμα του ανά την Ελλάδα καθώς και στην Μεγαλόνησο. Μετατέθηκε στο Υπουργείο Αμύνης και διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου ασφάλειας της ΓΓΟΣΑΕ. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και Εύφημους μνείες. Είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών Στις 18/05/2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος μετά την τιμή που του έγινε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο.
Βοργιάς Σωτήριος
Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1953 στη χώρα Μεσσηνίας, Δήμος Νέστορος. Τελείωσε το δημόσιο σχολείο στον τόπο καταγωγής του, το λύκειο στην Γλυφάδα και πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού ως μηχανικός. Παράλληλα με τις σπουδές ανέπτυξε έντονη δράση στον αθλητισμό, ως αθλητής σε όλα τα αθλήματα του Π.Ν και ως αρχηγός αποστολή όλων των αθλημάτων στους αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Από το 1979 υπήρξε Διαιτητής Συνδέσμου  Αθηνών, το 1987 έγινε Α΄ Εθνικής έως το 2000 και Διαιτητής “FIFA”. Αποστρατεύτηκε το 1994 και ασχολήθηκε με τα κοινά της Γλυφάδας. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» όπου αργότερα , τον Οκτώβριο του 1999 εκλέχθηκε μεταξύ των πρώτων Δημοτικών Συμβούλων Γλυφάδας. Στις 13/10/1999 ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για κακοδιοίκηση και  κακοδιαχείριση. Επίσης παρατήθηκε από όλες τις Επιτροπές του Δήμου και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατήγγειλε τον Δήμαρχο έως 31/12/2002 για αναθέσεις έργων κ.α. Από το Δ.Σ./ΕΠΟ διορίστηκε μέλος της Κ.Ε.Δ./ ΕΠΟ για τρία έτη. Το 2000 ήταν Πρόεδρος Επιτροπής Οργανισμού Διαιτητών όλων των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων . Το 2001 Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Διαιτητών. Το 2002 Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών όλων των Πρωταθλημάτων. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος Αθηναίων Διαιτητών Ποδοσφαίρου. Έχει δύο γιους, τον Παναγιώτη, Πολιτικό Μηχανικό και τον Φανούρη, Ηλεκτρολόγο – Μηχανικό.
Γαραντωνάκης Στυλιανός
Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Κατατάχθηκε  το 1979 στην Ελληνική Χωροφυλακή.Υπηρέτησε σε νευραλγικές Υπηρεσίες Κρήτης, ένα  μικρό διάστημα στην Αθήνα και επί σειρά ετών στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου.  Είναι έγγαμος. Η μητέρα του κατάγεται από τη Ρόδο ενώ ο πατέρας και ο παππούς του είναι  Κρητικοί και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ και  ΕΔΥΕΑ  του Νομού Ρεθύμνης . Αποστρατεύτηκε  με τον βαθμό του Ανθ/μου και φοίτησε στο τμήμα Δημοσίων Υπαλλήλων Χανίων Κρήτης. Έχει τιμηθεί με αναμνηστικό δίπλωμα ως ένδειξη τιμής και αγάπης την 7-3-1998 από το ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Πολεμιστών Δωδ/νησίων Μέσης Ανατολής. Επίσης, στις 30 -1-1984 βραβεύθηκε ως υπεύθυνος Ασφαλείας του πρεσβευτή του Βελγίου στα Χανιά.
Ζάγκλας Χρήστος
Γεννήθηκε 27/04/1959 στην Πάτρα και έχει  καταγωγή από την περιοχή των Καλαβρύτων (κάτω Κλειτορία) λόγω της μητέρας του. Μεγάλωσε σε διαφορετικές περιοχές της χώρας λόγω επαγγέλματος του πατέρα του. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών. Υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία από το 1979 έως το 2010 όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντισμηνάρχου. Τόσο η προσωπική  του όσο και  η επαγγελματική πορεία του βασίστηκαν σε γερά θεμέλια και αδιαπραγμάτευτες αξίες.


Ζησιμόπουλος Πολύβιος
Ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1969. Εισήχθη στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών το 1988 και αποφοίτησε το 1990 με το βαθμό του Μόνιμου Λοχία του Ιππικού - Τεθωρακισμένων. Το 1991 εισάγεται στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοιτά το 1995 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Το 1998 εντάσσεται στις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι το 2008. Είναι απόφοιτος των Σχολείων Καταδρομών Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού Αρχηγού Ρίψεων Κ.Ε.Ο.Α.Χ.  και λοιπών σχολειών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των Γ.Ε.Σ. Το 2010 αποστρατεύεται με το τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες Διαβιβάσεων, Καταδρομών και Πεζοναυτών στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νομό Αττικής, στο νομό Μαγνησίας, στη νήσο Κύπρο και στο Βόρειο Έβρο. Με την αποστράτευση του εντάχθηκε στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής  στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Κουτσιανούδης Αθανάσιος
Γεννήθηκε το  1960 στο Παλιούρι Διδ/χου Έβρου και τελείωσε το Λύκειο Διδυμοτείχου το 1978. Την 10-5-1979 κατατάχθηκε  στην Ελληνική Χωροφυλακή και το 1988 αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιφυλάκων της Ε.Α. Κατά την διάρκεια της 30ετούς θητείας του ως Αστυνομικός υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες του Σουφλίου, της Σαμοθράκης, της Αλεξανδρουπόλεως και του  Αγίου ΄Ορους , απ΄ όπου και  αποστρατεύθηκε την 21-10-2008. Είναι πατέρας δύο υιών, ηλικίας 30 και 26 ετών αντιστοίχως. Από τον  Απρίλιο του 2008 διαμένει μονίμως στην Σκιάθο, του Δήμου της οποίας τυγχάνει εγγεγραμμένος δημότης, μετά της νυν συζύγου του καταγόμενης εκ της νήσου του Παπαδιαμάντη. Σε αμφότερες τις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.
Κρίκος Σταύρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου του 1963 στην Αθήνα έχοντας καταγωγή από το Πάνορμο Δωρίδος του νομού Φωκίδος. Το 1981 τελείωσε το 2ο Λύκειο Πειραιώς. Στις 5-12-1983 κατατάχθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων και απολύθηκε με το βαθμό του Δεκανέως υπηρετώντας  στην 16η ΕΜΑ στην Καρωτή του Έβρου στις 05-09-1985. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το Δεκέμβριο του 1987 με το βαθμό του Πυροσβέστη . Το Σεπτέμβριο του 1989 εισήλθε στην  Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και αποφοίτησε επιτυχώς  τον Ιούνιο του 1992 ονομαζόμενος Ανθυποπυραγός. Έκτοτε διήνυσε σχεδόν 24 χρόνια στο Πυρ/κό Σώμα σε πολλές και προπάντων μάχιμες Υπηρεσίες. Τον Ιανουάριο του 1993 μετετέθη στην ΠΥ Κω όπου έζησε από κοντά το ξεπούλημα της πατρίδος με τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων. Υπηρέτησε επί μια δεκαετία στον 2ο Πυρ/κό Σταθμό Αθηνών από τους πλέον δραστήριους  μετέχοντας σε πολλές και μεγάλες Αστικές και Δασικές πυρκαγιές.  Το Μάρτιο του 2004 τοποθετήθηκε Τμηματάρχης  στη Διεύθυνση Πυρόσβεσης-Διάσωσης στο τμήμα προστασίας Αεροδρομίων και Λιμενικών εγκαταστάσεων. Το 2008 προβιβάσθηκε σε Διευθυντή  της παραπάνω Διευθύνσεως μέχρι τον Νοέμβριο του 2009 οπότε τοποθετήθηκε Διοικητής του 2ου Πυρ/κού Σταθμού Πειραιώς  όπου έκλεισε και την πορεία του παραιτούμενος  και λαμβάνοντας τον αποστρατευτικό βαθμό του Πυράρχου. Κατερχόμενος στο νομό Φωκίδος  με την Χρυσή Αυγή υποστηρίζει Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει  η Πατρίδα από τα άθλιο καθεστώς της Μεταπολίτευσης το οποίο μετά από σαράντα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης, διέσυρε τη πατρίδα μας και την γέμισε λαθραίους μετανάστες επιβάλλοντας ένα ρατσισμό κατά των Ελλήνων, εκχώρησε την εθνική κυριαρχία στους διεθνείς σιωνιστές  και έφερε σε απόγνωση τον Ελληνικό λαό  σε όρια που δεν διαφέρουν από την επαιτεία.  Καθίσταται λοιπόν σαφές, πως πέραν του δρόμου της επαιτείας και του ενδοτισμού, τον οποίο έχει επιλέξει το Μνημονιακό καθεστώς, υπάρχει και ο δρόμος του ιστορικού πεπρωμένου, τον οποίο απαρέγκλιτα ακολουθεί ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή!
Μαυρίδης Χαράλαμπος
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 17 Ιανουαρίου 1962. Αποφοίτησε το έτος 1981 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ως λοχίας Διαβιβάσεων. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του.  Έχει υπηρετήσει σε Θράκη, Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίο αλλά και σε ερευνητικές δυνάμεις δύο φορές (1999, 2001, 2005, 2006 ΕΛΔΥΚΟ). Έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από τον Α/ΓΕΕΘΑ για τις υπηρεσίες του στο Κόσσοβο όπου έσωσε ως υπεύθυνος συνοδείας αμαξοστοιχίας έσωσε τους επιβάτες από τις σφαίρες των Αλβανών. Έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες ηθικές αμοιβές μέχρι την αποστρατεία του το έτος 2007 με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Είναι πατέρας δύο παιδιών και πλέον μένει μόνιμα στο χωριό Δωμάτια του δήμου Παγγαίου, Καβάλας. Συμμετέχει στις δράσεις της Τ.Ο. Καβάλας από το 2012.

Μέξας Χαρίλαος
Ο Χαρίλαος Μέξας του Ιωάννη, απόστρατος Αξιωματικός Πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στον Άλιμο. Αποφοίτησε από το «Θουκυδίδειο» Γενικό Λύκειο Αλίμου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό, φοίτησε στη Σχολή Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης  Παλάσκα, στην Σχολή Αεροπορίας Στρατού όπου έλαβε το Πτυχίο Πιλότου Ελικοπτέρων, μετεκπαιδεύτηκε επιτυχώς στη Σχολή Αεροπορίας Ναυτικού και απέκτησε Πτυχίο Χειριστού (Pilot) Ελικοπτέρων. Επίσης μετεκπαιδεύτηκε σε σχολεία στην ΗΠΑ, Ιταλία και Σουηδία (SAS). Αποφοίτησε από την Σχολή Ασφάλειας Πτήσεων Πολεμικής Αεροπορίας, τη Σχολή Θαλάσσιας Διαβίωσης και Διαφυγής Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού Ιταλίας. Έχει συμμετάσχει ως Συγκυβερνήτης και Κυβερνήτης Ελικοπτέρων με Φρεγάτες του Στόλου τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς αποστολές. Πέρα από το πτητικό έργο ως πιλότος Ε/Π, με εμπειρία χιλιάδων ωρών, έχει διατελέσει σε θέσεις στη Διοίκηση Ελικοπτέρων και σε πολεμικά πλοία όπου καλούνταν να επιχειρήσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να προσγειώνονται και απογειώνονται από τα πλοία του Στόλου, συχνά νύχτα και με τα στοιχεία της φύσεως  σε πλήρη ένταση. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας συμμετείχε σε αρκετές ειδικές  αποστολές στο εξωτερικό και σε  Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης. Συγκεκριμένα στη Σερβία στον πόλεμο της Βοσνίας, στον πόλεμο του Ιράκ ENDURING FREEDOM, στον πόλεμο του Λιβάνου ACTIVE ENDEAVOR. Στη επιχείρηση του ΝΑΤΟ  ALLIED PROVIDER  στη Σομαλία  παρέχοντας προστασία στα πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) στα ανοικτά της Σομαλίας και της Κένυας, και για την αποτροπή της πειρατείας στους άξονες, Μομπάσα-Μογκαντίσου, Μογκαντίσου-Σοκότρα και στην περιοχή Κόλπου Άντεν-Κέρατος της Αφρικής. Κατά την διάρκεια της κρίσεως των Ιμίων συμμετείχε ως πλήρωμα ελικοπτέρου Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ. Έχει τιμηθεί με μετάλλια και παράσημα του Ελληνικού Έθνους, του  ΝΑΤΟ και του  ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του.
Μπαρτζώκας Σπυρίδων
Γεννήθηκε την 13/10/1965 στο Πολύβρυσο Πρεβέζης, από αγρότες γονείς. Αποφοίτησε από το τεχνικό λύκειο Πρέβεζας το 1983. Με το πέρας των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων και από το έτος 1986 έως το 1990, εργάστηκε στην περιοχή της Πρέβεζας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ακολούθως την 4/1/1991 κατατάχθηκε στο σώμα της ΕΛΑΣ, όπου μέχρι την αποστράτευση του 11/12/2013, υπηρέτησε σχεδόν σε όλες τις μάχιμες υπηρεσίες αυτής . Από την αποστράτευση του και μέχρι σήμερα ζει στην πόλη της Πρέβεζας με την σύζυγο του και τους τρεις γιους του ηλικίας 15, 12 και 10 ετών αντίστοιχα.
Μπουτεράκος Βασίλειος 
Γεννήθηκε την 6 Ιουνίου 1962 στην Σπάρτη ενώ κατάγεται από το Γύθειο όπου και διαμένει. Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών. 2012, Έφορος ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας ΝΟΛ (Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας). 2011, Σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας  ΝΟΛ (Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας). 2010, Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης) του Δήμου Γυθείου. 2000, Αποστράτευση από τον Ε.Σ. με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. 1995, Διακλαδικό Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου. 1994-95, Σχολή Πεζικού (Τμήμα Διοικητών Μονάδων). 1991-92, Σχολή Ξένων Γλωσσών (Τουρκική). 1991, Σχολή Πεζικού (Τμήμα Διοικητών Υπομονάδων). 1989, Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος Επιφανείας. 1986, Σχολείο Καταδρομών Κ.Ε.Α.Π. (Ειδικές Δυνάμεις). 1986, Σχολείο Ορεινού Αγώνα (Ειδικές Δυνάμεις). 1985, Σχολή Αλεξιπτωτιστών (Ειδικές Δυνάμεις). 1985, Σχολείο Ανορθόδοξου Πολέμου Κ.Ε.Α.Π. (Ειδικές Δυνάμεις). 1985, Σχολή Πεζικού (Βασικό Τμήμα). 1984, Αποφοίτηση από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός πεζικού. Καθήκοντα ως: Έφορος ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας. Ναυτιλία (ακτοπλοϊκή, αναμετρήσεως, ηλεκτρονική και σωσιβίων λέμβων). Μετεωρολογία. Διεθνή κανονισμό για αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα (Δ.Κ.Α.Σ.) Εξοπλισμός ασφαλείας πλοίων. Επικοινωνίες. Πρώτες βοήθειες. Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ.  Διοίκηση και αξιολόγηση προσωπικού. Διαχείριση Μέσων και Υλικών. Εκτέλεση έργων και δημόσιων διαγωνισμών. Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο. Αξιωματικός του Ε.Σ (Ελληνικού Στρατού). Διοίκηση Προσωπικού. Οργάνωση μάχης, ασκήσεων και εκπαίδευσης προσωπικού. Εκπαίδευση προσωπικού (στην ατομική τακτική μάχης, σε οπλικά συστήματα, στη βολή οπλικών συστημάτων, στην επιβίωση-διαβίωση στο πεδίο μάχης, και τις πρώτες βοήθειες). Ασφάλεια Προσωπικού,  Εγκαταστάσεων, Υλικών και Μέσων. Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα (Υπουργείο Εξωτερικών) και το  Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας. Μιλά την Αγγλική και Τουρκική.
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Γεννήθηκε  στα Βρυσικά Διδυμοτείχου Έβρου το 1961.Το 1979 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1983 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.  Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες εκστρατείας του όπλου του ως Αξιωματικός Βολής ,Διοικητής Πυροβολαρχίας, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Υποδιοικητής Μοίρας. Διετέλεσε δύο φορές, επί 5ετια συνολικά, Διοικητής Μοίρας Πυροβολικού. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου  Μεραρχίας  και Σώματος Στρατού, Διευθυντής Γραφείου Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη (Γ’ΣΣ/ΝDC-GR), Υποδιοικητής Ταξιαρχίας και Ακόλουθος Άμυνας και Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Μιλά  αγγλικά και ρωσικά. Αποστρατεύτηκε, κατόπιν επιθυμίας του, τον Ιούνιο του 2013 και έκτοτε διαμένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.  Είναι νυμφευμένος και έχει δύο κόρες 20  και 16 ετών.
Δημήτριος Παπαεμμανουήλ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Μαΐου 1947. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Ιερολοχίτης και εκ των ιδρυτών των Δυνάμεων Καταδρομών. Αποφοίτησε το έτος 1969 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του.  Είναι πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής.  Είναι, επίσης, απόφοιτος των Σχολών Πολέμου  Ελλάδος και Μεγ. Βρεττανίας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος.  Είναι απόφοιτος της Σχολής Αμφιβίων Οχημάτων των Πεζοναυτών των Ην. Πολιτειών Αμερικής. Έχει υπηρετήσει σε Έβρο, Κύπρο και νήσους του Αιγαίου. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες Πεζοναυτών και στην Α' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (ΜΑΚ), όπου και διετέλεσε Διοικητής του 5ου ΕΤΕΘ. Εργάσθηκε στο ΓΕΕΘΑ για την προώθηση εθνικών θεμάτων, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ έχει τιμηθεί με Εύφημο Μνεία από τον Α/ΓΕΕΘΑ για την συμβολή του στον συγκεκριμένο τομέα. Υπήρξε αρχιεκτιμητής Πληροφοριών της Νοτίου Πτέρυγος του ΝΑΤΟ (AFSOUTH), στην Νεάπολη Ιταλίας, την τριετία 1993-1996. Έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες ηθικές αμοιβές μέχρι την αποστρατεία του. Μιλά άπταιστα την αγγλική και καλά την ιταλική, ενώ δύναται να χειρισθεί αιχμαλώτους στην τουρκική. Παραιτήθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου, κατά τις κρίσεις  του έτους 1997, επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου, μη αποδεχόμενος αναιτιολόγητη δυσμενή κρίση, εφόσον ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο υπήρχε στον φάκελό του. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Παπανικολάου, εις δεύτερον γάμο, ενώ από τον πρώτον του γάμο έχει δύο κόρες.
Παρουσίνας Παντελής
Επέτυχε στη σχολή Ενωμοταρχών το 1975. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ενωμοτάρχης και ανθυπαστυνόμος υπηρέτησε σε υπηρεσίες τάξεως, ασφαλείας και τροχαίας στη Θεσσαλονίκη και στην υπηρεσία δίωξης λαθρομεταναστών Φλώρινας. Το 1998 αποφοίτησε από τη σχολή μετεκπαίδευσης  Ανθυπαστυνόμων και έως το 2009 που αποστρατεύθηκε, υπηρέτησε κυρίως σε Υπηρεσίες Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.  Εκπαιδεύτηκε σε θέματα τροχαίας, αντιμετώπισης διακίνησης ανθρώπων και θέματα πληροφοριών - αντιπληροφοριών. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του άσκησε ανακριτικά καθήκοντα με ιδιαίτερη πρακτική εξειδίκευση σε διαχείριση ατομικής συμπεριφοράς και ατομικού προφίλ καθώς και σε θέματα ψυχολογίας και διαχείρισης όχλου. Από τον πρώτο γάμο (1982) απέκτησε μια κόρη (1982) και ένα υιό (1984). Το 1998 σε τροχαίο ατύχημα απεβίωσαν η σύζυγος και ο υιός του. Είναι έγγαμος (2ος γάμος)  και η κόρη του είναι 32 ετών (εκπαιδευτικός).
Σκοπελίτης Χαράλαμπος
Γραμματέας Της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή από ιδρύσεως της προ διετίας. Γεννήθηκε στην Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σε το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπίλαρχος. Είναι απόφοιτος όλων των Εκπαιδευτικών σχολείων του Όπλου του καθώς και πλείστων άλλων υποχρεωτικών και μη.  Μιλά την Αγγλική, Σέρβικη και Βουλγαρική. Έχει υπηρετήσει σε όλους τους τύπους των Τεθωρακισμένων Μονάδων και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεων τα προβλεπόμενα στον βαθμό του. Συγκεκριμένα, έχει υπηρετήσει σε μονάδες παραμεθόριες και μη, καθώς και σε επιτελεία του Ελληνικού Στρατού , στα Αρχηγεία του ΝΑΤΟ, HQ / ARRC, ARRC / REAR / Βοσνία, ARRC / COMZ / Νότια / ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ και στο ΧΩΡΕΣ / ΤΕΛΟΣ / COMZ / Νότια / ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα, για το βαθμό του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς επιπλέον και με παράσημα από τους πολέμους Βοσνίας και Κοσσόβου. Αποστρατεύθηκε κατόπιν παραιτήσεως του στον κατεχόμενο βαθμό του Συνταγματάρχη (ΤΘ) για προσωπικούς λόγους ευθιξίας. Σήμερα ζει στην πόλη καταγωγής του, στην Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.
Σπυρίδης Σάββας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας το 1966 όπου και αποφοίτησε από το Ελληνικό Λύκειο Νυρεμβέργης. Κατόπιν ήρθε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και υπηρέτησε ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και απολύθηκε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Εν συνεχεία κατατάχθηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρέτησε στις παρακάτω υπηρεσίες: Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Βόλου. Στα αποσπάσματα Συνοριοφυλακής Καστοριάς και Φλώρινας. Στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων. Τέλος μετατέθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Ρόδου στην ομάδα Ασφαλείας Αερολιμένα όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι Δημότης Ρόδου, ο πατέρας του κατάγεται από την Μικρά Ασία και κατά την περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης, μετοίκησε στη Χάλκη. Από την πρώτη στιγμή της εισβολής των Δυνάμεων του άξονα στην Ελλάδα, ο παππούς του βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου και εν συνεχεία εντάχθηκε στις πατριωτικές, αντιστασιακές ομάδες έως το τέλος του Συμμοριτοπολέμου. Συμμετέχει ενεργά στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή από το 1989. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές  συμμετείχε ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κερδίζοντας 2 έδρες με τον συνδυασμό "Ελληνική Αυγή Νοτίου Αιγαίου" όπου εκπροσωπεί τα Δωδεκάνησα ως Περιφερειακός Σύμβουλος έως και σήμερα. Από την αρχή των παράνομων και αντισυνταγματικών διώξεων της Χρυσής Αυγής, από το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου, βρέθηκε και ο ίδιος συγκατηγορούμενος με τον Αρχηγό Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους βουλευτές και στελέχη του Κόμματος με την κατηγορία "Ένταξης και Διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης". Κατά την απολογία του στον Άρειο Πάγο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από την Χώρα και παρουσία στον Εισαγγελέα της Ρόδου κάθε μήνα.
Σπυρόπουλος Γιώργος
Ο πρώτος, εν ενεργεία, Αστυνομικός πού κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής, είναι ο Αρχιφύλακας Σπυρόπουλος Γιώργος, υποψήφιος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής). Με καταγωγή από τα Σφακιά και τα Καλάβρυτα, Υπαξιωματικός των Δυνάμεων Καταδρομών και απόφοιτος όλων των προβλεπομένων σχολείων Ειδικών Δυνάμεων, ακολούθησε μετά την θητεία του, τον δρόμο προς την Ελληνική Αστυνομία, υπηρετώντας στις Ειδικές Δυνάμεις και πολλά χρόνια στην Ομάδα Ζ, όπου και τιμήθηκε, πολλές φορές, με εύφημες μνείες, ηθικές αμοιβές για σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών, εμπόρων ναρκωτικών, τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, ακόμα και για την διάσωση ατόμων από φλεγόμενα σπίτια και αυτοκίνητα! Κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, τραυματίσθηκε πολλές φορές και ορισμένες εξ αυτών, σοβαρά. Τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν ο Αστυνομικός, ο οποίος, αφόπλισε τον οπλισμένο απαγωγέα του επιχειρηματία Καραμολέγκου, πράξη για την οποία, όμως, δεν έλαβε καμιά ηθική αμοιβή, καθότι, πριν λίγο καιρό είχε επιστρέψει στην Υπηρεσία του, από την φρουρά της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, όταν παράνομα ο τότε υπουργός Νίκος Δένδιας, είχε αφαιρέσει τους Αστυνομικούς φρουρούς της.Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με την Ελληνική Αυγή και εξελέγη στην Περιφερειακός σύμβουλος.  
Τσιαμαντάς Αθανάσιος
Γεννήθηκε στην Φυλακτή Καρδίτσας το 1947. Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων 1966-1970. Απεφοίτησε της Σχολής Ευελπίδων το 1970 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Φοίτησε σε όλα τα Σχολεία του όπλου μου και αποστρατεύθηκε ως Ταξίαρχος το 1999. Είναι έγγαμος και διαμένει στην Καρδίτσα.



Τσουμαρέλης Νικόλαος
Γεννήθηκε στις 20-2-1966 στην Κομοτηνή. Είναι έγγαμος με την δασκάλα Κλαψίδου Αναστασία και πατέρας δύο κοριτσιών 20 και 14 ετών. Είναι Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέχει Απολυτήριο Τεχνικού Λυκείου Ειδικότητας Ηλεκτρολόγου. Επίσης είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας Ειδικότητας Ελεγκτού Αεράμυνας, της Σχολής ΠΣΕΑ /ΥΔΤ , Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους, της Σχολής Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ Ανθυπασπιστών / ΣΠΑ, του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και  του Σχολείου Ελεγκτών Αεροσκαφών. Επίσης μιλά την Αγγλική. Στα 27 έτη υπηρεσίας εργάστηκε με Επιχειρησιακά και Επιτελικά καθήκοντα αποκλειστικά σε Μονάδες Radar της Πολεμικής Αεροπορίας. Τελεί εν αποστρατεία από τον Μάρτιο 2012 κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας, λόγω της  απαξίωσης από την πολιτεία προς το στράτευμα και της γενικότερης κοινωνικής κατήφειας. Γραμματέας της Τ.Ο. Κομοτηνής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή.
Χριστόπουλος Αντώνιος
Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1961 στο Πουρνάρι Κάτω Αχαΐας και κατοικεί στην Πάτρα.  Είναι Αντισμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία. Ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1986 και υπηρέτησε διαδοχικά, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην 135 Σμηναρχία Μάχης, στην 117 Πτέρυγα Μάχης και στην 116 Πτέρυγα Μάχης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, του Σχολείου Καταδρομών, του Σχολείου Όπλων Τακτικής καθώς και της Σχολής Πεζικού. Επίσης, είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.
Ψαθάς Αναστάσιος
Γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του με αποτέλεσμα να  μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο. Έμαθε την τέχνη του Εφαρμοστή Μηχανικού και αμέσως μετά υπηρέτησε 27 μήνες στον στρατό , όπου έκανε αθλητισμό και εισήλθε στην Εθνική  Ομάδα. Το 1973 εισήλθε στην σχολή των Υπαξιωματικών του Λιμενικού σώματος όπου υπηρέτησε  έως το 1998 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του πλωτάρχη. Από το 1973 έως και το 1980 είχε κερδίσει αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα  στα 5 και 10 km.  Στις 15 Ιουνίου του 1980 κατέκτησε την 1η  θέση στους Βαλκανικούς αγώνες στη Σόφια και τον Απρίλιο του 1987 κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου στη Σεούλ. Το 1991 αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία της Βουδαπέστης.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-enstoloi-pou-timhsan-to-ethnoshmo-kai-summetechoun-energa-ston-agwna-ths#ixzz3OseCdLrd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...