Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το ποδόσφαιρο στην Κυπριακή Μπανανία

Πριν από περίπου 17 περίπου χρόνια βρέθηκα στο κατάμεστο από φιλάθλους Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού,(έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που παρακολουθούσα ποδόσφαιρο σε κυπριακά γήπεδα, για να παρακολουθήσω τον διεθνή αγώνα μεταξύ Κύπρου-Βουλγαρίας για τα προκριματικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

 Ο αγώνας θεωρείτο κρίσιμος, κυρίως για την Κύπρο καθ’ ότι σε περίπτωση νίκης αυξάνονταν σημαντικά οι πιθανότητες της να προκριθεί για πρώτη φορά στη ιστορία της στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο καθ’ ότι από μικρός έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο και ήμουν σε θέση, με αυτή μου την εμπειρία, να αντιληφθώ από κάποιες συμπεριφορές ποδοσφαιριστών η/και διαιτητών στο αγωνιστικό χώρο κατά πόσο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν καθαρός η όχι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων κυπρίων ποδοσφαιριστών ήταν εξόφθαλμα ύποπτη και αδιάφορη με αποτέλεσμα η μέτρια τότε ποδοσφαιρική Βουλγαρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ , αν δεν με απατά η μνήμη μου με 2 γκολ διαφοράΣτα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άντεξα και απεχώρησα από το στάδιο πολύ απογοητευμένος και προβληματισμένος. Τις επόμενες μέρες δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι υποψίες μου, ότι δηλαδή ο αγώνας ήταν στημένος από κάποιους κύπριους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο οι οποίοι μάλιστα στοιχημάτισαν σε πρακτορεία στοιχημάτων (δύο εξ αυτών ήταν ιδιοκτήτες πρακτορείων) για νίκη της Βουλγαρίας. Όπως δήλωσε πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή ο τότε προπονητής της Εθνικής Κύπρου και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με παρέμβαση της κυπριακής μπανανίας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) κουκουλώθηκε και έπεσε στα μαλακά για να μην τιμωρηθεί η Κύπρος από την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
17 χρόνια μετά, διάστημα κατά το οποίο οι κερκίδες των γηπέδων άδειαζαν σταδιακά, όχι μόνο εξ αιτίας των στημένων παιχνιδιών αλλά και του χουλιγκανισμού, ο πρώην διαιτητής Μάριος Παναγή είχε το θάρρος και την τόλμη να βγάλει τα άπλυτα στην φόρα καταθέτοντας στις ανακριτικές αρχές συνταρακτικά στοιχεία για όλα τα βρώμικα του ποδοσφαίρου μας τα τελευταία χρόνια. Σαν αποτέλεσμα αυτών των αποκαλύψεων οι μεγάλοι ένοχοι και πρωταγωνιστές της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, Κόμματα, Πολιτικοί και ηγεσία της ΚΟΠ ερίζουν μεταξύ τους μετακυλίωντας οι μεν στους δε τις ευθύνες κάνοντας παράλληλα και ταυτόχρονα μια συγκεκαλυμμένη κοινή προσπάθεια να βγάλουν το διαιτητή τρελό και αναξιόπιστο για να θολώσουν τα νερά και να βγουν όπως λέμε στα κυπριακά ‘’κούπα άπαννη’’. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης στον οποίον πολλοί αποδίδουν τεράστια ευθύνη  για τα κακά έχοντα στο ποδόσφαιρο αντί να παραιτηθεί, με μια κίνηση ματ προχώρησε πριν από λίγες μέρες στον διορισμό του τέως Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη ως Προέδρου του Εφετείου της ΚΟΠ. Για όσους δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να αναφέρω ότι προσωπικά στο παρελθόν έχω αναφερθεί πολλές φορές στον ρόλο του ανεκδιήγητου αυτού ανθρώπου στον καταποντισμό της Δικαιοσύνης. Θεωρώ τον Πέτρο Κληρίδη ως τον ολετήρα της Κυπριακής Δικαιοσύνης καθ’ ότι όπως διαδίδεται έχει συγκαλύψει, με το αζημίωτο βέβαια, τα μεγαλύτερα εγκλήματα και σκάνδαλα που έχουν διαπραχθεί ποτέ σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, είμαι δε σίγουρος ότι με τις εμπειρίες του και τις διασυνδέσεις του θα συγκαλύψει και το έγκλημα που συντελείται από τους εταίρους και φίλους του σε βάρος του ποδοσφαίρου. Πολύ φοβάμαι ότι αν ο διαιτητής Μάριος Παναγή δεν στηριχθεί και από άλλους που γνωρίζουν όσα γνωρίζει ο ίδιος και με παρρησία τα καταθέτει, το βρώμικο σύστημα θα τον εξευτελίσει σαν αναξιόπιστο και ίσως τον κλείσει και στην φυλακή με αγωγές λίβελου.  
Το κυπριακό ποδόσφαιρο περνάει μια απίστευτη κρίση και αυτό το αποδεικνύει η μηδαμινή προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα. Τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο αποτελούν μια μικρογραφία του τι συμβαίνει στο πολιτικό μας πρόβλημα,  την οικονομία της Κύπρου αλλά και στην χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Η μη απόδοση δικαιοσύνης είναι ο κύριος λόγος που συνεχίζουν να διαπράττωνται σοβαρά εγκλήματα σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της. Εφόσον οι Πολιτικοί και οι εταίροι τους μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες συνεχίσουν να παραμένουν ατιμώρητοι θα αποκτηνώνονται και θα συνεχίσουν να διαπράττουν ακόμη μεγαλύτερα εγκλήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή και  τουρκοποίηση της Κύπρου. Θα το επαναλάβω και ας θεωρηθώ ακραίος, αν ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί δεν καταστούμε πραγματική απειλή κατά των πρωταγωνιστών της καταστροφής της Κύπρου δεν υπάρχει περίπτωση να τους απαλλαγούμε και να σώσουμε τον τόπο μας..

Όμηρος Αλεξάνδρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...